Фундамент за ограда

Всеки дизайн се нуждаете от здрава и надеждна основа. Дори за такава проста структура като ограда е необходима основа. Някои от собствениците пренебрегват това изискване в най-добрия случай просто бетонират няколко кола. Но все пак мнозинството се опитва да действа според правилата. Основата за оградата е много проста.

Оградата е структура, предназначена да предпазва домакинствата от натрапници и различни природни явления. Профилираната ламарина, използвани в изграждането на огради много често можете да изберете произволен цвят. В допълнение, по време на изграждането не е необходимо да бъдат боядисани.

Бетонни стъпки

Това е основата, която се състои от няколко стълба, към които са закрепени укрепителните елементи на оградата. Стъпката на монтиране на опорите може да бъде в диапазона 1-5 м, всичко зависи от желаната здравина на оградата. В крайна сметка, масата на оградата и стълбовете е доста малка. Основното правило в строителството: колкото по-висока е оградата, толкова по-малко е разстоянието между опорите.

Монолитен фундамент

При производството на този тип конструкция трябва да се постави в слой от бетон, който се поставя в земята. Разходите за изграждане на този тип основи са относително високи. Обикновено се използва при производството на ограда в район, където преобладава блатиста почва. При изграждането на този тип основа получите най-надеждната конструкция и без значително натоварване на бюджета.

Фундамент от буто бетон

Основата е направена от армировка, чакъл и бетонов разтвор. Фундамента е здрав и надежден. Ако изграждате ограда от скъп материал, тогава това е препоръчваният тип основа за да има оградата висока здравина. Необходимо за изграждането е голямо количество естествен камък.

Лентов фундамент

Това е един от евтините и надеждни видове основи. Фундаментът се полага на мястото, където ще бъде изградена оградата. В основата е поставят и заготовки за монтиране на оградата.

Изграждането на тази основа започва с  изкопаване на траншея, под нея се поставя възглавница от пясък и камък, след това решетка от армировка. Необходимо е да се вземе под внимание една технологична особеност, необходимо е да се изгради цялата основа на един път, за гарантиране на якостта и.

Коментар

two + 11 =

Call Now Button