НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Как да прикриете неугледна гледка от прозореца?

Няма значение дали живеете в сглобяема къща или жилищна сграда с много апартаменти. Понякога нямате късмета да имате красива гледка от прозореца и не можете да промените околната среда около постройката.

Чудите се има ли какво да направите в този случай? В тази статия ние, от Грудеви, ще Ви запознаем със съветите на нашите професионалисти – как да прикриете лошата гледка, но да се възползвате от естествената светлина.

От какво зависи гледката?

В много случаи, районът или теренът, където ще изградите своята къща, зависи от множество фактори, един от които е цената. Може да се наложи да направите компромиси, като избирате терена или Вашия нов апартамент.

Има и някои фактори, които не зависят от Вас. Например, когато вече сте инвестирали, а пред Вашите прозорци внезапно е започнал строителен проект. Тогава гледката се променя и вместо красива и спокойна, се превръща в грозна и нелицеприятна.

Височината на жилището, също е от значение, когато става въпрос за жилищните сгради. Особен „късмет” имат хората на ниските етажи, за които гледката е пряко свързана с местоположението на сградата.

За съжаление, преместването не винаги е изход от ситуацията, защото никой не иска да живее на вечно затворени прозорци.

Как да решите този проблем?

Можете да използвате матово фолио на стъклото или крайните прозорци. Препоръчително е да го направите през топлия сезон, за да не се образуват мехурчета заради температурната разлика и филмът да прилепне добре. С това решение слънчевата светлина спокойно ще прониква в стаята, но пейзажът навън ще се прикрие и няма да е толкова очевиден.

Разбира се, можете да изберете да поставите такова фолио на всички прозорци. Тогава гледката ще бъде напълно затворена. Обърнете внимание, че крайният резултат зависи от прозрачността на фолиото и модела му.

Този метод ще помогне да отглеждате растения на первазите, които не могат да понасят пряка слънчева светлина, а се нуждаят от разсеяна светлина.

На пазара ще откриете различни модели фолиа, включително имитиращи витражи. Другият вариант е да откриете майстори, които да Ви изрисуват витражи по поръчка. Това е ефектно решение, но изисква специфични умения и е трудно, почти невъзможно, да се справите сами с тази задача. Препоръчваме Ви да поверите задачата на специалисти за качествен и красив витраж.

Как да прикриете неугледна гледка от прозореца?

Друго добро решение е да поставите растения около прозореца. Тук е важно да изберете правилните видове, които могат да виреят на осветеността. Можете да обособите голям зелен кът или да поставите големи растения на пода и висящи по стените и прозорците. Средноголемите са подходящи за поставяне на перваза.

Много дизайнери биха Ви посъветвали да заложите на вградени в прозорците завеси. Те могат да покрият цялото стъкло или само долната част, оставяйки място в горната за влизане на слънчева светлина. В зависимост от интериора, може да са хартиени или платнени в различни цветове, с или без шарка. Можете да изберете между компактни модели, прикрепени към крилото или обичайните обемисти опции.

Често щорите превръщат дома ни да изглежда като в офис. За да избегнете това, заложете на дървени щори. Малко по-скъпи са от пластмасовите варианти, но изглеждат по-стилно на прозореца. Прикриват лошия пейзаж и в същото време пропускат естествената светлина.

Декорациите на прозорците са друго предложение, което ще Ви помогне да отвлечете вниманието от гледката навън и ще я прикрие. Например аксесоари от хартия, готови или тип „направи си сам“, са интересна идея. Можете да използвате гирлянди или тюл, за да омекотите гледката и пропусканата светлина да е по-мека. За жителите на първите етажи или тези, които имат съседни прозорци наблизо, тюлът ще помогне да затворите гледката от любопитни очи.

А Вие кое предложение бихте използвали?

Споделете с нас в коментарите и продължете да следите нашия блог, защото скоро ще Ви представим още съвети на нашите професионалисти. Свържете се с нас на телефон: 0899 51 32 91, ако се нуждаете от професионален съвет за изграждането на сглобяеми къщи.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg