НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Как да направите изолация на фундамент?

Съдържание:

  1. Какво представлява фундаментът?
  2. Какви са предимствата на добре направената изолация на фундамента?
  3. Какви са особеностите при направата на изолация на фундамент?
  4. А Вие, знаете ли дали Вашата къща има изолация на фундамента?

Несъмнено сглобяемите къщи са много по-екологични и енергийно ефективни от монолитното строителство. Разликата идва не само от прецизното проектиране и подбор на материалите, а и от изолацията на фундамента, което често се пренебрегва при жилищните блокове.

Именно оттук идват големите разлики и топлинните загуби между двата вида строителство. Интересното е, че при стандартните апартаменти това може да доведе до повишаване на сметките за електроенергия с до 20%.

Не сте наясно защо тази изолация ще повиши Вашия комфорт? В тази статия ние, от Грудеви, ще Ви споделим как наличието й ще подобри подобри качеството Ви на живот.

Как да направите изолация на фундамент?

Какво представлява фундаментът?

Основата е един от най-важните компоненти на строителната конструкция. Всички постройки имат фундамент, независимо дали става въпрос за монолитно строителство или сглобяеми къщи. Това е част от сградата, която понася голямо натоварване и е изложена на ниски температури и висока влажност.

Ето защо ключов момент в строителния процес е изолацията на основите и укрепването им с подходящи материали.

Ако хидроизолацията на основите на къщата е направена некачествено или с неподходящи материали, очаквайте проблеми. И то много по-скоро, отколкото си мислите. Особено, когато на терена има наличие на голямо количество подземни води.

Под влияние на капилярни сили, тази влага прониква през основата и се издига по стените. В резултат на това ще предизвика влага в помещенията. Следват гъбички, пукнатини в мазилката и дори загуба на якост при носещите елементи.

Подпочвените води, намиращи се над подземния или сутеренния етаж, създават допълнително налягане. В някои случаи не е възможно да се извърши дренаж и тогава повърхностната хидроизолация може да не е достатъчна.

Затова е много важно да се доверите на професионалисти с голям опит при изграждането на сглобяеми къщи. Те ще Ви помогнат с определяне особеностите на терена и намирането на най-добрите решения за предотвратяване на проблемите.

Как да направите изолация на фундамент?

Какви са предимствата на добре направената изолация на фундамента?

Здравата и добре изолирана основа гарантира стабилността на къщата, независимо от терена и метеорологичните условия на региона. Когато структурата е добре изградена и е обърнато внимание на всеки детайл, това гарантира нейната устойчивост. Освен това, нейните обитатели ще бъдат винаги защитени в случай на бури, силни ветрове и земетресения.

Ако Вашата постройка е разположена в район с много подпочвени води или застрашен от наводнения, това може да е пагубно за стабилността на конструкцията. При сглобяемите къщи това е проблем и солидният фундамент е задължителен!

Както вече Ви споделихме, най-честата грешка на строителите с малък опит в брашна е пренебрегване изолацията на основите. Правилно защитената основа е опора за стените и покрива. Ако е здрава, вероятността от поява на влага и повреди по конструкцията от нея е сведена до минимум.

Добрата изолация на фундамента на сградата намалява и риска от топлинни мостове и предотвратява загубата на ценна топлина през зоните, които са непосредствено до земята.

Когато материалите са правилно подбрани и качествени, се осигурява най-доброто качество на живот. Така ще можете да се възползвате от всички предимства на сглобяемите къщи – живот без влага, мухъл и плесен. Наред с това се намалява и количеството влага във въздуха в помещенията.

Как да направите изолация на фундамент?

Какви са особеностите при направата на изолация на фундамент?

Има различни методи за изолация на основи и фундаментни стени. При строителството на дървени къщи, ние обръщаме специално внимание на българското и европейско законодателства. Наред с отговаряне на непрекъснато променящите се разпоредби за енергийна ефективност, ние използваме най-качествените и ефективни материали за изолация.

В зависимост от особеностите на проекта, може да има няколко варианта:

Без приземен етаж

При отсъствие на сутерен или подземен етаж, се прави водонепроницаема бариера, „отрязваща“ основата. На стената се прави изолация под формата на водоустойчив слой, разположен на 15-20 см над земята.

Хидроизолационният слой е специална смес на циментова основа, на 1-2 слоя, или под формата на мембрана, която се залепя за фундамента. По правило, независимо от вида на изолацията, тя трябва плътно да обхваща целия периметър на основата и да се издига над нивото на терена.

С приземен етаж

Ако подземната вода е под пода на сутерена, тогава се извършва вертикално покритие на цялата външна повърхност на подземната част на къщата. Използва се силикатна хидроизолация или чрез техниката на горещ битум. Наред с това е желателно на нивото на пода на мазето стената да е облицована с килим от руло хидроизолация.

Изолацията на повърхността на стената трябва да започне от хоризонтален водонепроницаем слой над земята и да достигне пода в подземна стая. При наличието на влага в почвата, покритието се нанася върху суха основа, предварително измазана с циментова замазка.

При наличието на много влага се използва циментова смес със специални добавки за влажна употреба.

Под напор

При хидроизолация на място без особено явно изразени подпочвени води, хидроизолацията е сравнително проста. Правят се два слоя с ролков материал, които се залепват към изравнената подготвена повърхност, за да се предпазят от механично увреждане.

В случай че има подземна вода под налягане, са необходими 3 и повече слоя битумна изолация на ролки. Ще е необходима и по-сериозна защита – конструкция, която ще абсорбира или потиска хидростатичното налягане. Тя може да е тухлена или бетонна стена.

Понякога е необходимо да се организира вътрешна изолация на мазето. Във всеки случай, основното изискване за хидроизолация на основата е непрекъснатостта на водонепропускливия слой. Затова се прави изолация върху цялата заровена повърхност, съобразена с масата на натиск на подпочвените води.

Как да направите изолация на фундамент?

А Вие, знаете ли дали Вашата къща има изолация на фундамента?

Не забравяйте, че качественото строителство на сглобяемите къщи е ключово, за да се възползвате от всичките им предимства. Ние – от Грудеви, сме готови да Ви съдействаме и да проектираме Вашия нов дом.

Разгледайте вече завършените ни проекти, за да се убедите в качеството на нашата работа. Свържете се с нас на телефон: 089 951 3291, за да Ви помогнем с професионален съвет.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg