НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Сглобяема къща или монолитно строителство?

Съдържание:

  1. Какво представлява монолитното строителство?
  2. Какви са недостатъците на монолитните сгради?
  3. Защо Ви препоръчваме сглобяемите къщи?
  4. Какви са предимствата на дървените сглобяеми къщи?
  5. А Вие избрахте ли новия си дом?

Нека да тръгнем заедно на пътешествие към новия Ви дом. Тук нямаме предвид онези четири стени и покрив, които Ви заобикалят, а мястото, което ще споделите със семейството си. Там ще изживеете най-хубавите си мигове и ще създадете незабравими спомени.

Ако сте започнали своето търсене, най-вероятно вече се чудите кое да изберете – сглобяеми къщи или монолитно строителство. Със сигурност и двата варианта могат да Ви предложат удобствата на новите технологии, но само при дървените къщи можете да бъдете заобиколени от зеленина, хармония и спокойствие.

Вероятно това Ви звучи невъзможно, но е истина! В тази статия ние, от сглобяеми къщи Грудеви, ще Ви запознаем с особеностите на двата вида строителство.

Какво представлява монолитното строителство?

Излезте на улицата и се огледайте. Погледнете внимателно в блоковете и сградите, които Ви заобикалят. Вероятно накъдето и да насочите погледа си, срещате тухлени сгради, които се извисяват по-високо от дърветата. Това е монолитното строителство.

При този подход се използват различни техники за строителство, включително изливане на циментов бетон в алуминиева кофражна система. Тя е лека и оборудвана с необходимите армировъчни пръти за допълнителна здравина. Това прави процеса бърз, защото стените и плочите се отливат наведнъж. По този начин, строителството на жилищни сгради се извършва в голям мащаб, което е идеално за инвеститорите на многоетажни сгради.

Идеята на тази технология е да предостави практично решение и да задоволи недостига на жилища в градските райони. Съчетавайки оптимални разходи и време, целта на строителите е да предложат както по-.бюджетни варианти, така и луксозни изпълнения за хората, които могат да си го позволят.

Но дали това е най-доброто решение за новия Ви дом? Със сигурност – НЕ! Макар и целият процес да продължава между 1 и 3 години, това не винаги гарантира качеството на строителството. Монолитните сгради имат някои предимства като бързо строителство, лесно укрепване и възможност за изграждане на всякакъв терен.

Но техните недостатъци не са незначителни. Затова Ви съветваме, когато правите избора си, да им обърнете специално внимание.

Сглобяема къща или монолитно строителство?

Какви са недостатъците на монолитните сгради?

Както вече споменахме, строителството на монолитна бетонна конструкция се извършва наведнъж. Това е причината да не се копае достатъчно дълбоко за основите им, защото това ще забави строежа на сградата. Това ги прави неподходящи за по-студен климат, където постоянното замръзване и размразяване на почвата и конструкцията, може да доведе до напукване на бетона. Освен това, има още няколко негативи, на които да обърнете внимание като:

Не е подходящ за всякакъв терен

Свлачищни и силно земетръсни райони са лош избор за монолитна бетонна конструкция. Най-честата причина е, че строителната фирма се старае да спести максимално от времето си и избира грешната технология за изграждане. Така често основата и първата плоча се поставят върху непочистен и неукрепен терен, което повишава вероятността от напукване.

Създават условия за развитие на влага и мухъл

Материалите, от които се изграждат монолитните сгради, не могат да устоят на променлива атмосферна влажност. Допълнително този проблем може да се утежни от некачествено строителство и пестене на материали. В резултат – не могат да абсорбират или отдават влагата във въздуха. Резултатът е – силно повишена влажност в повечето помещения и създаване на идеалните условия за развитие на мухъл.

Могат да бъдат скъпо решение

Може в обявата такива апартаменти в тези сгради да Ви се струват добра идея, но като проучите по-внимателно, ще разберете, че са по-скъпи от други опции. Методът на строителство изисква влагането на твърде много бетон и труд. Това прави цената им много по-висока от тази на сглобяемите къщи.

Могат да се появят конструктивни дефекти

Прецизността на изчисленията, включително максималното натоварване на сградата, изборът на правилните материали и техники – всичко това гарантира качеството на сградата. За съжаление, много архитекти пренебрегват някои предупредителни знаци и често новите собственици могат да останат неприятно изненадани.

Защо Ви препоръчваме сглобяемите къщи?

Както и преди сме Ви споделяли, дървените къщи могат да отговорят на всичките Ви очаквания и дори да ги задминат! Те ще Ви предложат комфорт, екологичност и живот без влага и мухъл. Дървото е един от най-екологичните материали, който не предизвиква алергии и не може да навреди на Вашето здраве.

Освен това, то притежава голяма гъвкавост и устойчивост. И това не е всичко – неговите лекота и здравина го правят най-сигурния и издръжлив материал за изграждане на основи и конструкции. Предотвратява се циркулацията на прах и статично електричество. Нивото на влажност е естествено ниско, без да се налага закупуването на уреди за контролирането й.

Препоръчва се дори за силно сеизмични райони, където не е препоръчителен строежът на монолитни бетонни сгради.

Ако мечтаете за къща, която е здрава, топла и комфортна – дървените къщи са най-добрият избор за Вашето семейство. За да вземете информирано решение, ще разгледаме по-подробно предимствата на сглобяемите конструкции.

Сглобяема къща или монолитно строителство?

Какви са предимствата на дървените сглобяеми къщи?

Интересен факт е, че много потребители бъркат сглобяемите домове с мобилните каравани, които лесно се преместват от една точка до друга. Истината е, че дървените къщи са познати още и като „модулни”, но те имат основа и конструкция като всяка друга сграда.

Те могат да бъдат висококачествени, модерни и елегантни постройки, изработени по индивидуален дизайн. Това ги прави идеални за тези, които търсят най-доброто решение, но на по-добра цена.

Някои от най-значимите предимства са:

Енергийна ефективност

Едно от предимствата на сглобяемите домове е, че те обикновено са високо енергийно ефективни. Дървото е естествен изолатор, което в комбинация с модерна дограма, спомага за оптимизиране на енергийните разходи. Вашата къща ще бъде топла през зимата и прохладна през лятото, което намалява разходите за енергията, необходима за отопление и охлаждане.

Видът на вътрешната и външната облицовка също играе голяма роля за тази ефективност. Използването на модерни и качествени облицовки предотвратява теченията и намалява топлинните загуби.

Устойчивост и екологичност

Дървесината е възобновяем ресурс, което означава, че може да бъде възстановена чрез естествени процеси. Това контрастира с невъзобновяемите ресурси като изкопаемите горива, които са ограничени и не могат да бъдат заменени, след като бъдат използвани.

Дървените къщи спомагат за намаляване на емисиите на парниковите газове. Използването на дървени продукти за строителството вместо материали като бетон или стомана, спомага за намаляването на въглерода, свързан със строителството.

Бързина на изграждане

Ако изберете сглобяема къща, ще се нанесете в нея много по-бързо, отколкото в апартамент в бетонна сграда. Най-важната разлика е, че скоростта НЕ е за сметка на качеството.

В зависимост от големината и сложността на проекта, строежът може да завърши до 5 пъти по-бързо в сравнение с монолитното строителство. Само в рамките на няколко седмици проектът може да бъде завършен, необходимите разрешителни взети и да започне самото изграждане.

Това представлява около 25% от цялото време, необходимо за изграждането на дома на Вашите мечти. Всичко останало зависи от големината на къщата, кой ще довърши къщата, колко време е необходимо за включването към електрическата и водопроводната мрежи, както и от вида на отоплението.

Много по-достъпна цена

Монолитните сгради изискват влагане на повече материали, време и работна ръка. Всичко това повишава крайната им цена значително повече, в сравнение със сглобяемите къщи.

Ние – от Грудеви, сме готови да Ви помогнем и създадем дома на мечтите Ви и да изградим Вашия нов свят. Свят, в който Вашият нов дом никога не е бил по-близо.

А Вие избрахте ли новия си дом?

Свържете се с нас на телефон: 0899 51 32 91 и нашите консултанти ще Ви помогнат с професионален съвет и напътствия.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg