НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Митове и факти за сглобяемите къщи

Съдържание:

  1. Какво Ви предлага днес пазара?
  2. Защо дърво?
  3. Какви са най-често срещаните твърдения?
  4. А, Вие избрахте ли новия си дом?

Ако сте се отправили на пътешествието към Вашия мечтан дом, може би в момента се лутате между възможностите на пазара. Със сигурност, много брокерски агенции биха Ви предложили малък апартамент в поредната жилищна сграда или в друга монолитна сграда.

Но това не е единствената Ви възможност! В предната ни статия обърнахме внимание на монолитното строителство и неговите недостатъци. Запознахме Ви и с нашите сглобяеми къщи и техните предимства. Днес продължаваме да вървим с Вас по пътя и ще разкрием дали някои от най-често срещаните твърдения за тях са наистина подплатени с факти.

Какво Ви предлага днес пазара?

Митове и факти за сглобяемите къщи

Дървените сглобяеми къщи нямат нищо общо с тези от миналото. Първоначално, когато навлизаха в строителството – преди повече от 50 години, те бяха направени от леки дървени рамки и бюджетна изолация. Днес, нещата стоят по съвсем различен начин. Използват се масивна и качествена дървесина, сертифицирани огнеустойчиви плоскости, безопасна и ефективна изолация.

Напредъкът е не само в използваните материали, а и в технологиите на строителство, направиха дървените къщи конкурентна алтернатива на пазара. Наред с това, ние – от Грудеви, обръщаме внимание и на най-малките детайли – от идейния проект и вида на терена до дизайна и изчисляването на конструкцията.

Така можем да Ви гарантираме, че изпълнението не просто ще отговори на Вашите очаквания, а и ще е перфектно във всяко отношение. Вече много от нашите клиенти се наслаждават на резултата – екологичност, енергийна ефективност и архитектура, които осигуряват нов стандарт на живот.

Защо дърво?

Неведнъж сме Ви споделяли, че сглобяемите постройки са екологична и икономична алтернатива на традиционните тухли и бетон. Още от древността дървото е един от най-широко използваните строителни материали. Той е не само естествен материал, но и възобновяем ресурс, който може да бъде устойчиво използван. Това го прави екологично чист избор в сравнение с алтернативи като бетон.

Интересен факт е, че заради свойството му да абсорбира въглероден диоксид в природата, това намалява и общия въглероден отпечатък на строителния проект.

Строителството с дърво изисква по-малко енергия, което отново помага на природата. Освен това е биоразградимо и може да се рециклира, затова и сглобяемите къщи се определят като най-екологичната алтернатива на пазара.
Дървесината, използвана в устойчивото строителство, е сертифицирана и произхожда от отговорна сеч. Производителят засажда нови дървета за всеки филц, като по този начин поддържа баланса.

Какви са най-често срещаните твърдения?

Въпреки всички предимства и особености, с които сме Ви запознавали до този момент, в Интернет пространството съществуват още редица митове за този тип къщи. Причините за съществуването им са различни – от разпространяване на невярна информация от страна на конкуренти в брашна до споделяне на мнения от хора без нужната квалификация и знания.

Затова нашия съвет е винаги да проверявате източниците и да търсите разработки на хора, работещи в тази сфера.

Митове и факти за сглобяемите къщи

Мит: Сглобяемите домове са временно жилище

Факт: Това твърдение е напълно грешно. Причината е, че все още много хора погрешно свързват този тип къщи с преместваемите домове, направени от контейнери или различни по вид модули. Затова и съществуват редица трудности, когато трябва да се вземе кредит от банка за строеж на сглобяема къща.

Истината е, че двата типа постройки нямат нищо общо една с друга. Още повече, че терминът „модулни домове” в чужбина е синоним на сглобяемите и е свързван с постоянна структура, която не може да се премести. С други думи, тази конструкция е също толкова вечна, колкото и традиционните монолитни блокове.

Разликата е, че е проектирана и построена с дървени материали. По време на целия процес са били спазени същите норми, както при монолитните сгради. Стандартите са толкова сходни, че няма голяма разлика с традиционните жилища. Това означава, че построените от дърво не само отговарят на същите изисквания за безопасност и стабилност, но и предоставят същото ниво на комфорт и дълготрайност.

Мит: Предлагат по-малко персонализация

Факт: Това е друго твърдение, с което много често се сблъскваме. Истината е, че при създаване на проекта, Вие имате възможност да ни споделите как изглежда Вашият мечтан дом. Можете да изберете вида на архитектурата и желаното разпределение на площта и да участвате в избора на материалите.

Ние работим с различни производители и доставчици на материали. Това ни позволява да открием точно това, което търсите, независимо дали става въпрос за дограма, входна врата или цвят/цветове на фасадата.

По този начин, ние можем да уловим Вашата индивидуалност и характер, още при архитектурата и да реализираме мечтата Ви.

След завършването на строежа, няма ограничение какви материали ще изберете за довършителните работи. Сглобяемите постройки тук не се различават от апартаментите. Можете да изберете желаната облицовка, настилки, текстури и всичко останало. А, ако имате нужда от помощ или професионален съвет, винаги сме готови да помогнем!

Мит: Строителството им не е регулирано от ЕС

Истина: Противно на това, което някои хора вярват, има редица нормативни документи, които регулират изграждането на сглобяеми къщи. Всеки един елемент от процеса на строителство строго е проследяван от българското и европейското законодателство. Това включва не само обособяването на терена и дали е подходящ за строеж, но и вида на дървения материал, технологията на строеж и удостоверяването й за въвеждане в експлоатация.

В действителност, изискванията към тях често надхвърлят някои от днешните най-строги строителни стандарти за жилищно строителство. Затова ние обръщаме специално внимание на необходимата документация и за спазването на изискванията от държавните институции.

Работим в тясно сътрудничество с местните институции и следваме всички необходими протоколи за жилищно строителство.

Митове и факти за сглобяемите къщи

Мит: Не са достатъчно здрави, за да устоят на екстремни условия

Истина: Както вече споделихме – има строго определени законодателни норми и и изисквания за строежа им. Това означава, че те предлагат не само същата, но и по-добра защита срещу бедствия и екстремни метеорологични условия.

Всъщност могат да бъдат построени да издържат на ветрове със скорост до 173 мили в час. Това се дължи на качествата на дървото, което като конструктивен материал е изключително еластично и здраво.

Мит: С времето губят своята стойност

Истина: Това грешно твърдение отново произлиза от преместваемите домове, тип контейнери. Причината е, че мобилните постройки, наистина загубват своята стойност с времето и експлоатацията си. Заради честото бъркане на двата типа, много хора се притесняват, че ще направят лоша инвестиция и след време, когато искат да я продадат, няма да получат при продажба желаната сума.

От друга страна, сглобяемите, както вече установихме не се различават от традиционните сгради. Те могат да бъдат идентични както по външен вид, така и по стойност.

Като постоянни структури от висок клас, няма как да бъдат преместени, дори да искате да смените местоположението си. Ако се опитате да го направите, конструкцията може да бъде разрушена или повредена.

Този факт се доказва и от историята. През 1999 година след поредица от земетресения в много европейски страни, разрушените постройки са били заменени със сглобяеми. Всички не само са устояли на последващи събития от този тип, но и все още са в експоалатация.

Затова с увереност твърдим, че сглобяемите са добра инвестиция, която с времето може да увеличи своята стойност.

А, Вие избрахте ли новия си дом?

Свържете се с нас на телефон: 0899 51 32 91 и нашите консултанти ще Ви помогнат с професионален съвет и напътствия.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg