НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Сайдинг

В последните години на пазара се появи нова строителна техника за фасади на сгради известна като сайдинг. Той има изключителни характеристики като устойчивост на огън, екологичност, лесен за поддръжка и почистване, богат набор от цветови нюанси и атрактивен външен вид. В същото време се оказа, че техниката за инсталиране е относително лесна. Следователно, интересът към сайдинга ще продължава да расте.

Въпреки лекотата на полагане, монтажът трябва да се извършва в съответствие с предписаната технология. Завършването с такова решение има много предимства, въпреки че не е много популярно. При правилно изграждане панелите могат да издържат дълго време, като същевременно запазят привлекателен външен вид. Но тези грижи трябва да бъдат систематични, сайдингът може да служи правилно в продължение на десетилетия в отсъствието на каквато и да е поддръжка.

Изборът на сайдинг, с който да облечете дървената си къща е добре да бъде направен на база предпочитаните материали и бюджетът, с който разполагате. Затова в тази статия ще Ви разясним предимствата и недостатъците на различните видове сайдинг.

PVC сайдинг

Ако вземем предвид цената и практическото приложение, тогава можем да кажем, че основният избор е винилов сайдинг. Той е изработен от поливинилхлорид, който е формован под формата на панели, наречени PVC панели. Тези панели имат персонализирани качествени характеристики. Те влияят върху тяхната пластичност по време на разширяването и свиването поради промени в температурата на въздуха.

Ако сайдингът има висока пластичност, той може да се разширява и да се свива по-дълго, тъй като температурата се променя. Пластичността засяга трайността на сайдинга и е признак за качеството на материала. Срокът на експлоатация на висококачествения сайдинг достига 50 години, а елементи с най-нисък индекс на пластичност издържа около 7 години.

Дървен сайдинг

Специалистите казват, че този тип сайдинг е идеално решение за възстановяване на стари къщи, но това не е оптимално. Облицовка с дървена обшивка дава на къщата хубав  външен вид. Освен това може да се използва широко за много къщи, но това решение е по-скъпо. Такива ремонти не могат да бъдат наречени нискобюджетни, а инсталацията трябва да бъде поверена на професионалисти.

Метален сайдинг

Преди да облечете къща си с метален сайдинг, трябва да решите точно кои свойства на метала са необходими в конкретния дизайн. Металният сайдинг се изработва от алуминий, стомана и мед. Съответно, всеки от тези метали има собствено тегло, пластичност, сила и цена.

Цената е значително различна от другите видове сайдинг. Често се превръща в основен критерий, който определя избора на купувача. Ето защо, без дизайнерско решение, металния сайдинг не е особено популярно решение.

Сайдинг от фибростъкло

Този вид сайдинг е подходящ за декоративна цел. Той имитира всякакъв дървен материал и цвят от естествени камъни, но същевременно е лишен от техните недостатъци. Това решение има относително ниско тегло, не е склонно към разпадане. Същевременно не е засегнато от насекоми и не изисква поддръжка.

Сред неговите предимства са топлинна и звукова защита, висока устойчивост на валежи и влажност, абсолютна екологичност и пожарна безопасност. Друг „плюс“ е неговата устойчивост на температурни промени, а именно не се деформира при нагряване и замразяване. Но цената ще бъде значително по-различна от обичайната цена за винил. Защото събира предимствата на всички видове панели и не съдържа недостатъците, присъщи за тях.

Надяваме се да сме успели да Ви помогнем да разберете предимствата и недостатъците на различните видове сайдинг. Следете нашия блог, защото ще продължим да говорим за актуалните теми в строителството на сглобяеми къщи.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg