НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Какво отличава балкон от лоджия

Повечето хора не мислят за разликата между балкон и лоджия и използва дума, с която са свикнали да използват, но разлика съществува.

Първо да разгледаме балконите. По-често срещани от двата типа конструкции. Представлява открита площ върху стоманобетонна основа. Первази, които в общият случай са от решетъчни заварени с конзоли. В някои случай се използват декоративни бетонови изделия. Те са в почти всички градове на страната ни.

Видове балкони

Френски. Те нямат почти никакво свободно пространство. Полукръгла или правоъгълна форма с относително малка площ.

Ковани. Те могат да бъдат големи или малки. Можете да ги различите по кован орнамент върху решетката и основата.

Остъклен. Обикновено това са модерни балкони с разширена площ, покрити със стъкло отгоре надолу или само наполовина.

В новите сгради има балкони, които излизат само на половината от фасадата.

Лоджиите биват два вида. С две стени от дясно и от ляво, или с една, ако конструкцията е полукръгла. Счита се за по-устойчив дизайн. Обикновено по-големи – можете да оборудвате пълноценна допълнителна стая с изолация.

Какви опасности крие реконструкция на лоджия без предварителен архитектурен план. Поради промените в пространството (разрушаване на прегради, монтиране на тежки конструкции), целостта и качеството на сградата и условията на живот на съседите могат да пострадат. В някои случаи това води до щети на други апартаменти. Не се допускат и надстройка на козирка, създаването на нова форма и друга работа, провокираща разликата между външния вид на фасадата и оригинала.

Каква е основната разлика между балкона и лоджията. Най общо казано  лоджията се приравнява на стая, дори и да не е остъклена.

Балконът и лоджията са две различни конструкции, които се различават една от друга не само по местоположение, но и по конструкция и закрепване. Лоджията е неразделна част от апартамента, а балконът е окачен удължен елемент. Разликата между балкона и лоджията всъщност е очевидна. Тази информация ще помогне да се избегнат много нежелани финансови разходи с недвижими имоти. Това знание е много важно и при бъдещи планове за функционирането и преустройството на балкона и лоджията.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg