НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Какво представлява габионът?

Едно от нестандартните решения при декориране на дворно пространство е габионът. Името на тази проста, но здрава конструкция произлиза от италианската дума gabbione, което в превод означава „голяма клетка“. В най-общия смисъл представлява обширна по форма телена мрежа, която е подходяща за пълнене с камъни или други инертни материали.

От къде произлиза габионът?

За първи път такива проекти се използват за защита на артилерийските и оръжейни батареи по време на кампанията на Наполеон и Кримската война. Тогава са представлявали кошници от ракита, които са гъсто напълнени с пръст и пясък, което позволява укриване от вражески огън. След това е започнало използването им с цел да укрепват бреговете на реките, склоновете при пътното строителство и изграждането на сгради. А в последно време все по-често се използват при оформяне на дворното пространство.

От какво се състои габионът?

Съвременният габион представлява галванизирана телена мрежа, пълна с камъни. Обикновено това е правоъгълна кутия, а дизайнът се основава на използването основно на прави линии, но е възможно изграждането и на разчупени конструкции.
Класическият габон е във формата на куб. Това е сглобяема конструкция от двойно усукана метална мрежа от шест идентични елемента. Рамката е разделена на секции, използващи диафрагми. Двойното усукване е предназначено да предпази окото от по-нататъшно плъзване в случай на скъсване. Благодарение на това дизайнът остава стабилен и не се наблюдава издуване.

Продуктите от габионни мрежи имат редица предимства. Той е относително евтино, трайно, ефектно и екологично решение за двора и къщата. За изграждането му са необходими само два компонента – решетка и камък. Само зад заграждения от габиони можете да се чувствате в пълна безопасност, който се радва на отлична звукоизолация. Габонът е устойчив на механични повреди, влага и като цяло това е едно трайно решение за вашия двор.

Габион може да се използва за преградни и подпорни стени, здрава ограда или трайна конструкция. Това е елемент от ландшафта с дългата история, който е винаги модерен благодарение на очевидните си предимства и своевременни качества.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg