НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Открита веранда

Откритата веранда е удобно място за лятна почивка на открито. Обдухвана от вятъра и защитена от слънцето, това ширение представлява един вид оазис на прохлада. Но това е решение само при хубаво време. Поради своите структурни особености трябва да се съобразяваме с капризите на времето при използването й.

Дизайнът на градинската веранда, както отворена, така и затворена, трябва да съответства на тази част от къщата, към която е планирано да се прикрепи верандата. Най-доброто място за веранда е зелен двор с добър изглед към градината. Но ако искат да подобрят техническите характеристики на къщата или нейните архитектурни форми с помощта на верандата, тогава пристройката се „съединява“ от едната страна на фасадата или къщата да е напълно обгърната от верандата.

Традиционната версия на отворената веранда предполага използването на вертикално стоящи дървени подпори, върху които са фиксирани перила.

Ключов елемент за дълготрайността на верандата е изборът на дървен материал, подходящ за използване на открито, където дървесината е подложена постоянно, но въздействието на метеорологичните условия. Изборът на дървен материал и начина му на предварителна обработка са от огромно. Най-достъпният дървен материал е боровият, който се импрегнира. Дъб или бук са по-добрият, но и значително по-скъп избор.

Дървеният под на откритата веранда е подложен на износване поради постоянен контакт с влага и излагане на ултравиолетови лъчи, което ще обослови нуждата от често да се опреснява боята или лака на пода.

При правилен монтаж на подовите дъски с фуги от 3 до 5 мм, то трябва да бъде боядисан със специална акрилна боя, след предварителна обработка с импрегниращ грунд. Чрез което се цели да се запази и подчертае естествената красота на дървото.

За да избягат от топлината през лятото на страните на верандите от отворен тип може да се поставят щори, завеси или да се използва озеленяване. Освен това, при използването на озеленяване за преградна стена въздухът винаги ще бъде по-влажен, с по-малко прах.

Прекрасното текстилно допълнение към интериора на верандата може да бъде:

  • прозрачни завеси – леки и въздушни тъкани завеси (създават романтично настроение, но не предпазват от силен вятър);
  • улични завеси, изработени от акрил (твърдата материя има тефлоново микро-покритие, което отблъсква прах, вода, мръсотия);
  • защитни завеси от PVC фолио (не толкова естетически, колкото тези по-горе, но по-практични – дори при лошо време откритата веранда ще бъде тиха и спокойна);
  • ролетни щори за беседка.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg