НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Закрита веранда

Най-често затворената веранда се превръща в място за отдих и релаксация. Съответно, прилежащите помещения трябва да бъдат скрити от всяко лошо време, безопасно изолирани и не е желателно да се открояват от общия архитектурен стил на къщата. В стандартната версия закрита веранда е светло пространство, така че трябва да има поне два големи прозореца в дизайна. По принцип всички стени на верандата трябва да бъдат оформени от прозорци, в идеалния случай – панорамни. Все по-важни са плъзгащите прозорци на верандата. Натискайки една от стъклените стени, верандата се превръща от затворен в отворен и обратно. Плъзгащите панели от пода до тавана на верандата могат да се отварят механично или автоматично чрез дистанционно управление. Остъкляването на верандите с плъзгащи се прозорци осигурява безпрепятствен изглед към района на обитаване и ефективна защита срещу валежи, вятър и насекоми. Стъклените стени и врати на верандата ще оскъпят първоначалното изграждане, но ефекта от тях няма да е само визуален. Традиционно, дизайн на верандата може да бъдат разделени на зони: за готвене и почивка. Печката на верандата допълнително изпълнява функцията на отопление през зимата.

Закритата веранда може да се изгради като:

Веранда-трапезария – най-удобно и лесно е тази част от дома да стане трапезария с обособена кухня. Дизайнът може да бъде в минималистичен стил, където стандартни мебели като столове и маса се допълват само от стайни растения и текстил.

Веранда-хол – при изграждането на всекидневна във верандата към къщата трябва да се вземат предвид нуждите на всички членове на семейството и да се направи възможно най-функционална. При декорирането на веранда е желателно да се спазва основното правило на дизайна – пропорционалност. С други думи, огромен диван не се вписва в малка веранда и миниатюрен диван ще бъде изгубен в пространство с голяма площ. Всички елементи в стаята трябва да се комбинират помежду си по стил и размер.

Веранда-кабинет – в пространството на всяка, дори и на най-малката затворена веранда, има място за удобен стол, малко бюро и библиотека. Веранда с панорамни прозорци – идеалното решение за офисната част.

Веранда-детска стая за игра – свят на ярки цветове и странни форми може да бъде създадена във верандата на къщата. Децата със сигурност ще харесат обособеното пространство в непосредствена близост до природата. Верандите от този вид могат да бъдат оборудвани с люлки, пясъчници и уютни детски къщи.

Веранда-зимна градина – тя се явява междинната зона между улицата и жилищното пространство, и е желателно за нея да бъдат избрани издръжливи растения. Специфичните изисквания тук са свързани с необходимостта от повишено внимание, топлина, влажност и изобилие от светлина.

Веранда-работилница – простият дизайн на продължението на къщата често представлява място за вдъхновение на творческата личност.

  1. 22.06.2018

    Харесвам повече закритите веранди, защото могат да се използват целогодишно. Статията ми даде няколко много интересни идеи как мога да обновя верандата на къщата си. Благодаря Ви!

Напишете коментар:

*

Вашия имейл няма да бъде публикуван.

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg