НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Закрита веранда

Най-често затворената веранда се превръща в място за отдих и релаксация. Съответно, прилежащите помещения трябва да бъдат скрити от всяко лошо време, безопасно изолирани и не е желателно да се открояват от общия архитектурен стил на къщата. В стандартната версия закрита веранда е светло пространство, така че трябва да има поне два големи прозореца в дизайна. По принцип всички стени на верандата трябва да бъдат оформени от прозорци, в идеалния случай – панорамни. Все по-важни са плъзгащите прозорци на верандата. Натискайки една от стъклените стени, верандата се превръща от затворен в отворен и обратно. Плъзгащите панели от пода до тавана на верандата могат да се отварят механично или автоматично чрез дистанционно управление. Остъкляването на верандите с плъзгащи се прозорци осигурява безпрепятствен изглед към района на обитаване и ефективна защита срещу валежи, вятър и насекоми. Стъклените стени и врати на верандата ще оскъпят първоначалното изграждане, но ефекта от тях няма да е само визуален. Традиционно, дизайн на верандата може да бъдат разделени на зони: за готвене и почивка. Печката на верандата допълнително изпълнява функцията на отопление през зимата.

Закритата веранда може да се изгради като:

Веранда-трапезария – най-удобно и лесно е тази част от дома да стане трапезария с обособена кухня. Дизайнът може да бъде в минималистичен стил, където стандартни мебели като столове и маса се допълват само от стайни растения и текстил.

Веранда-хол – при изграждането на всекидневна във верандата към къщата трябва да се вземат предвид нуждите на всички членове на семейството и да се направи възможно най-функционална. При декорирането на веранда е желателно да се спазва основното правило на дизайна – пропорционалност. С други думи, огромен диван не се вписва в малка веранда и миниатюрен диван ще бъде изгубен в пространство с голяма площ. Всички елементи в стаята трябва да се комбинират помежду си по стил и размер.

Веранда-кабинет – в пространството на всяка, дори и на най-малката затворена веранда, има място за удобен стол, малко бюро и библиотека. Веранда с панорамни прозорци – идеалното решение за офисната част.

Веранда-детска стая за игра – свят на ярки цветове и странни форми може да бъде създадена във верандата на къщата. Децата със сигурност ще харесат обособеното пространство в непосредствена близост до природата. Верандите от този вид могат да бъдат оборудвани с люлки, пясъчници и уютни детски къщи.

Веранда-зимна градина – тя се явява междинната зона между улицата и жилищното пространство, и е желателно за нея да бъдат избрани издръжливи растения. Специфичните изисквания тук са свързани с необходимостта от повишено внимание, топлина, влажност и изобилие от светлина.

Веранда-работилница – простият дизайн на продължението на къщата често представлява място за вдъхновение на творческата личност.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg