НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Декинг

Дървените платформи в градината (палуба / декинг) са достойна алтернатива на бетонните плочи. Естественият цвят и текстурата на материала хармонично ще се вписва в околния пейзаж. Освен това създават приятно усещане при ходене бос през лятото на дървената платформа, нагрятa от слънчевите лъчи.

Декинг-а може да стане място за семейни събирания, детски кът, открита веранда и дори мини плаж до басейна. Има много начини за изграждане на такава конструкция.

Предлагаме Ви две възможности за организиране на места за почивка.

Първият вариант е терасата край къщата с балдахин и алеи.

Малка детска площадка за семейна почивка е разположена при входа на къщата с дървена платформа. Пространство може да е разделено на две отделни зони, трапезарията, която да е отделена от главната градина с помощта на декоративни решетки тип италианска дантела. В близост до него можете да поставите цветни лехи, както и кашпи с цветя, зеленчуци или подправки.

Вторият – сенчестия ъгъл с пейка в задната част на градината.

Малка пейка заобиколена с пергола и растителност, превръщайки го в идеалното място за почивка. И няма значение дали теренът е с голяма денивелация при изграждането на конструкцията може да се компенсира наклона, за да се получи равна площадка.

Основни материали:

• греди (100 х 50 mm);

• дъски (25 мм);

• винтове;

• бетон за основи.

Ход на изграждане:

1. На мястото избрано за изграждане на декинг до къщата направете бетонна основа с лек наклон от къщата за дренаж;

2. Правят се пети за които се захващат гредите в основата на разстояние 40 см. една от друга.

3. Нанася се хидро изолация върху основата след монтиране на петите;

4. Изгражда се конструкция от ребрата върху която ще се изгради площадката от дъските. В случай че, терена е с голяма денивилация, то чрез конструкцията може да се компенсират разликите в нивата;

5. Поставят се дъските върху гредите, като се оставят технологични фуги за дренаж и малки движения на дървото. Желателно е да се разминават съединенията на дъските отделните редове, подобно на реденото на ламинатни настилки в дома.

6. Изграждането завършва с третиране на създадената дървена площадка с препарати предпазващи я от влиянието на атмосферните условия.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg