НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Фронтон

Фронтон се нарича триъгълна (рядко многоъгълна) горна част на крайната стена на сградата, която е покрита от покривните наклони, а отдолу – от припокриването между етажите. Името идва от латинския „фронт“ – челото, предната част на стената. Древните храмове често били украсени на фронтони със скулптурни фигури, барелефи. Тази част от сградата е един вид „витрина“ на строителството, толкова много декорации и фантазии са били приложени към нейната украса.

Красивият, запомнящ се фронтон на къщата от разстояние привлича вниманието на пешеходците, позволявайки да се разграничи първоначално украсената сграда от съседните жилищни сгради.

В допълнение към естетическата задача, фронтонът също така предпазва края на вилата от студ, вятър и дъжд, така че изборът на довършителни материали е от изключително значение. Много често, зад фронтона, вътре в сградата, е жилищен таван. След това предната стена също е изолирана с различни видове изолация.Пространството използвано за проектиране и изграждане е около 30-40 см.Допълнителнана функция е и предотвратяване на валежи и навяванея в подпокривното пространство.

При избора на довършителни материали често се търси баланс между трайност, красив външен вид и цена. Имайте предвид, че цената на материалите вече не е основен индикатор за качеството им. Днес съществуват материали с изключително разумни цени, които в същото време са трайни и модерни.

Изграждането на фронтона е продиктувно решение от редица гледни точки. Основните са свързани подпомагане да се предпази таванския етаж на сградата от дъжд, да запази топлината вътре в къщата при по-ниски температури на околната среда, да направи живота на домакинството на втория етаж удобен по всяко време на годината.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg