НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Идеи за освежаване на интериора

Съдържание:

Много от нашите клиенти се фокусират изцяло върху проекта на сглобяемата къща и напълно забравят, че интериорът също е много важен за създаването на уютна атмосфера. Затова често се случва в процеса на изграждане на къщата те да осъзнаят, че нямат достатъчно средства за обзавеждане и да изберат компромисен вариант.
Така само след няколко години се налага не само замяна на мебелите, а и правене на козметичен ремонт, за да се коригират някои неща, които не им допадат.
Не бързайте да изхвърляте старото обзавеждане и да купувате материали! В тази статия нашите дизайнери ще насочат вниманието към нещата, които често остават незабелязани по време на ремонт.

Идеи за освежаване на интериора;

Рамките на прозорците са важни!

Няма значение дали живеете в апартамент или се наслаждавате на удобството на сглобяемите къщи. Важно е да знаете, че рамките на прозорците оказват силно влияние върху общия дизайн на стаята. За съжаление, те често са пренебрегвани по време на ремонт и в много жилища все още има метална или дървена дограма.

Например в момента най-популярни са PVC и алуминиевата дограма. Те обикновено се предлагат в бял цвят и могат да предложат по-изгодни цени за прозорците.

Разбира се, можете да изберете и други решения – первазите могат да бъдат измазани, направени от дърво, от декорирани тухли или други. Понякога е достатъчно просто да реставрирате рамките и да промените техния цвят, за да се промени излъчването на интериора.

Много от нашите клиенти все още предпочитат дървените рамки на прозорците. В тези случаи ги съветваме да изберат цветът им да е идентичен с този на пода. Това допълва визията и придава на интериора по-завършен вид.

Не забравяйте да обърнете внимание и на касите на вратите. Най-добрият вариант е те също да се допълват цветово с подовата настилка и прозорците.

Важно е да знаете, че алуминиевата и РVC дограмата се предлагат предимно в бял цвят. Те не могат да се съчетаят добре с топлия цвят на дървото. Затова е добре да потърсите вариант, в който первазите да са с различен цвят, близък до този на дограмата или малко по-тъмен.

Идеи за освежаване на интериора;

Цветът на стените също е от значение.

Много хора предпочитат да оставят стените в неутрален бял цвят или се насочват към топли пастелни нюанси. Но, ако искате да създадете уникална атмосфера и да засилите усещането за домашен уют, съчетайте цвета на первазите със стените.

Това е просто и красиво решение. По този начин ще разтворите прозорците в пространството и дори малките стаи ще изглеждат по-просторни.

Не си мислете, че това ограничава Вашия избор. Дървените первази могат да бъдат боядисани в желания от Вас тон! Няма значение дали сте фенове на ярките цветове като жълто и оранжево или предпочитате неутралните нюанси.

В зависимост от декорацията, която желаете, на первазите може да бъдат залепени дори тапети. Още една добра идея е да използвате дървена ламперия, която да продължава на стената.

Друг вариант е стените и первазът да бъдат в различни цветове. Например, ако стаята е декорирана с ярки нюанси, изберете меки и нежни тонове за перваза. По този начин ще балансирате интериора и няма да дразни окото.

Светлите первази са ефектно решение, когато стените са в неутрален тон и се използват като фон за мебелите. Тук идеята е да не се отвлича вниманието от основните фокусни точки на интериора и да не се сблъскват цветовете.

Рисувайте с въображението си!

През новата 2023 година, все повече хора се осмеляват да експериментират и да добавят своята индивидуалност в интериора! Рисунките на стените вече не са запазена марка само за детската стая, а и за другите части на дома. С тази стилна декорация можете да добавите много живот на обзавеждането.

Нашите дизайнери Ви съветват – не се страхувайте да рисувате на големи повърхности! Използвайте ярки нюанси за украса и изберете за основа бял или неутрален цвят, който не изпъква.

Не забравяйте за материалите.

Добър трик е да изберете един основен цвят или материал, който да присъства в целия интериор. Това ще добави много дълбочина и красота на стаята.

Особено е подходящо, когато сте заложили на тъмни первази. Към тях можете да добавите и мебели в подобни нюанси – масичка за кафе, трапезна маса и столове, бюфети, стелажи, плот за работна маса и дори декорации като стенен часовник.

Има толкова много възможности! Някои дизайнери предпочитат да съчетаят первазите с радиаторите, които обикновено се намират в близост до прозореца.

Разбира се, този трик може да се изпълни и със светли и неутрални цветове. Важно е цветовият акцент да бъде подкрепен в интериора. Същото важи, когато искате да го изпълните с вида на материалите, а не с цветове.

Споделете в коментарите коя идея Ви е допаднала най-много.

Следете и нашия блог, защото ние ще продължаваме да Ви даваме интересни идеи и съвети от нашите експерти. Свържете се с нас на телефон:  089 951 3291 и ние ще Ви помогнем да реализирате мечтата си за собствен дом. Нашите консултанти с удоволствие ще Ви предложат най-доброто решение, съобразено с Вашите нужди.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg