НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Съвети за осветление на жилище

Да изберете правилното осветление за Вашата сглобяема къща или апартамент може да бъде сложна задача. На пазара може да откриете голямо разнообразие от плафони, полилеи, пендели, аплици, лампиони, спот и LEDосветление и настолни лампи. Не е достатъчно просто да изберете моделите, които Ви допадат по дизайн. Трябва правилно да се възползвате от естествената светлина и да я съчетаете с изкуствената.

Не знаете откъде да започнете? В тази статия ние, сглобяеми къщи Грудеви, ще Ви запознаем със съветите на нашите специалисти.

Какво трябва да направите, преди да купите осветлението?

Много собственици на сглобяеми къщи правят грешката да изберат осветлението след като са обзавели своя дом. Ако искате да имате красив и уютен интериор, съветваме Ви, преди да го планирате, да разработите задълбочен дизайнерски проект за всяка стая.

Всяка зона изисква светлина с различна интензивност. Някои помещения може да са по-слънчеви, а изложението на други да ограничава достъпа на светлината. Това е важен фактор, когато избирате дали се нуждаете от ярко или дифузно осветление, както и какво да е разположението на лампите и формата на ключовете.

Друга особеност е, че ако още от самото начало изберете къде ще разположите мебелите, ще Ви е по-лесно да решите откъде ще преминава окабеляването на осветителните тела.

Не бива да забравяте, че и цветовете на стените, и обзавеждането, могат да направят една стая по-просторна, мрачна или светла. Затова е добре да съчетаете тоновете с вида на лампите, които ще бъдат монтирани във всяка стая.

Защо лампите в интериора са важни?

Видове лампи

Преди 20 години не се обръщаше голямо внимание на осветителните тела. В повечето случаи собствениците на жилища предпочитаха да поставят голям полилей в центъра на стаята. Неговата роля бе да осветява всяко кътче на помещението и често в дизайна му присъстваха повече от 2 цвята.

Днес тенденциите ни насочват към локалното осветяване. Това означава, че всяка зона в стаята има свой собствен източник на светлина. За разлика от класическия полилей, този начин на осветление е много по-практичен, особено за малки пространства, където големите пендели не са подходящи.

Разбира се, когато планирате интериора си не е необходимо да се придържате само към един източник на светлина или един модел лампа. Например не е нужно да заложите на десетки прожектори, вградени в тавана с топъл блясък в целия апартамент. Можете да ги поставите в детската стая, а в другите да заложите на различно осветление, допълващо интериора.

Какво още трябва да знаете?

Производителите на крушки и осветителни тела отбелязват индекс на опаковката като Ra. Най-оптималната стойност е Ra = 100. Приблизително същата стойност на слънчевата светлина, която формира нашето възприятие за цвят. Ако Ra е по-малко от 70, цветопредаването нямада е адекватно и няма да бъдете доволни от резултата.

Лампите в интериора имат не само важен функционален, но и декоративен компонент. Например, ако сте направили акцентна стена от груба червена тухла, не забравяйте да намерите начин да я подчертаете. По този начин текстурата и цветът й ще изпъкнат, което ще направи пространството много по-удобно. Може да използвате LED лента на тавана или няколко малки нюанса в шина, насочени към стената.

С това ще завършим тази статия. Надяваме се информацията да Ви помогне да внесете много уют и топлина във Вашия дом

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg