НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

ОБЕКТ С. КУМАНОВО, Изолация на пода

Сглобяемите къщи дават възможност на всеки да реализира мечтата си за собствен дом. Те се отличават със своята устойчивост, екологичност, изолация на пода и високо качество на конструкцията.

Разбира се, това са само някои от основните им предимства. Строежът на сглобяема къща включва редица етапи и елементи. В тази статия ще се фокусираме върху изолацията, която се прави на пода на сглобяемите къщи.

Ще започнем с едно уточнение, че преди  изграждане на сглобяемите къщи е задължително да се извърши дренаж за отклоняване на дъжд, сняг и подземни води. Основата трябва да се третира с материали, които позволяват да се създаде водоустойчив слой от външната страна.

Първата стъпка е да изберете правилната изолация за пода.

Материалите, които ще се използват за топлоизолацията, трябва да бъдат стабилни, издръжливи, да не образуват конденз, който е предпоставка за появата на мухъл. Правилно избраната изолация поддържа добре товара, който ще поеме пода. Не забравяйте, че хората и мебелите оказват натиск върху него и е недопустимо да се получи деформация.

Втората стъпка е да определите вида изолация на пода.

В дървените сглобяеми къщи изолацията зависи от това дали има мазе или не, колко са етажите и климатичните условия.

Ако има мазе или сутерен, е необходимо да започнете с изолацията на стените на фундамента от външната страна. Съответно отгоре е нужно да се запълни площта под земята с почва и мазилка или облицовка на издигнатата част на сутерена.

Материалът, който ще се използва, трябва да издържи натоварването и вибрациите. Задължително условие е да не събира вода и да притежава висока устойчивост на пожари.

Когато сглобяемата къща няма маза, изолацията се прави по различен начин.

Тук специалистите препоръчват при използване на плочи, да се избере екструдиран пенополистирол или плочи от минерална вата като изолация. Направената с тях изолация на пода, предпазва от проникване на студ, дори при екстремно ниски температури.

В долната част на минералната вата, чийто слой не може да достигне повече от 15 сантиметра, се поставя специален хидроизолационен филм. Той предотвратява задържането на вода в изолацията. Отгоре се поставя настилка, за която можете да използвате линолеум или килим. Това допринася за създаването на звуко- и топлоизолация в къщата.

Какъв метод се използва за затопляне на сглобяемите къщи?

Затоплянето на пода в дървена къща не е нещо трудно и скъпо. То може значително да спести средства при отопляване в големите студове и носи удоволствие при ходене бос по топлата повърхност.

Добър метод  за топлоизолация е изграждането на двоен под. За целта първо се полага дървена конструкция върху гредите и се закрепя с дюбели. Плоскостите и гредите трябва да са затворени, без пролуки и да са свързани един с друг. Следва полагане на изолация и  метална решетка с малки клетки. Тяхната цел е да предпазват от гризачи. Завършващият етаж се поставя отгоре.

Допуска се въздушната междина между довършителния под и изолационния слой до 10-15  сантиметра.

С това ще завършим тази статия. Надяваме се да сте научили нещо ново и полезно за сглобяемите къщи.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg