НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Съвети при подготовка на ремонт

Търсите адекватни съвети при подготовка на ремонт?

Искате да върнете отново очарованието на жилището си? Планирате да направите малък ремонт, но не знаете откъде да започнете? В тази статия ние от сглобяеми къщи Грудеви ще Ви представим няколко ключови съвети при подготовка на ремонт, които трябва да предвидите при планиране.

Предварително изберете материалите и уточнете сроковете за доставката им.

Много хора започват с избора на майстор или строител, на когото да се доверят. Ние Ви съветваме да помислите първо за необходимите материали – техния вид и дали ще ги купувате Вие.

Ако изберете да се ангажирате с закупуването им, открийте доверен доставчик. Така ще можете да поръчате всичко предварително и ще сте сигурни, че ще ги получите преди крайния срок.

Не забравяйте, че е много вероятно строителите да поискат от Вас да им плащате за всеки ден, дори ако не могат да работят поради липсата на материали.

Избор на строители и договаряне на правилата.

Ремонтът е дълъг и труден процес. Правилният подход е да започнете със събиране на отзиви и информация от роднини или приятели. Винаги е добре да наемете някого, чиято работа сте виждали преди.

Ако нямате приятели, които са ремонтирали скоро, потърсете строители, които публикуват снимки на работата си. В идеалния случай, избраната фирма или майстор ще е свободна в момента и ще е отворена за обсъждане на проекта.

Преди да съставите договора е добре да обсъдите правилата, които искате да се спазват по време на ремонта. Например, ако не искате да пушат в жилището Ви,  трябва да го уточните предварително.

Много е важно да внимавате и при съставянето на договора. В него подробно трябва да са описани цялата работа, срокове и отговорности на страните.

Важно е да уточните кой ще е отговорен за закупуването и доставката на материалите, както и за извозването на строителните отпадъци.

Направете си времеви график за ремонта.

Ако участвате активно в ремонта, опитайте да планирате разумно графика си. Винаги е добре да имате предвидено време за почивка или непредвидени ситуации, които могат да възникнат.

Бъдете готови, ако искате да приключите бързо с ремонта, да инвестирате цялото си свободно време в ремонта. Дори, ако делегирате цялата работа на дизайнери и строители, пак ще трябва да отделите от времето си, за да следите как върви ремонта. Имайте  предвид, че в този случай то ще е значително по-малко.

Подготовка на документацията за ремонта.

Преди да започнете активна работа по ремонта трябва да се уверите, че имате всички необходими документи.

Техническият паспорт на жилището трябва да бъде внимателно прегледан. Целта е да сте сигурни, че отговаря на техническите спецификации и е възможно да направите желаните реконструкции. Така ще разберете дали предишните собственици на имота са правили промени, без те да са били одобрени.

Не бива да забравяте и проектната документация. Тя включва проект с всички довършителни материали и чертежи, необходими за строителната работа.

Важен документ е и оценката за стойността на проекта. В него се включват всички разходи за ремонта – закупуване на материали, работа на строители, мебели и декор и всички необходими разходи.

Договорът за работа със строителите или майстора е Вашият най-важен документ. В него трябва да са описани всички условия, рискове и процедурата за разрешаване на евентуално възникнали спорове.

Предупредете съседите за шум.

Последната стъпка преди да започнете с ремонта е да говорите със съседите. Необходимо е да се придържате към законовите разпоредби и да не вдигате шум в забраненото време. Но дори да се придържате към тях, е добре да предупредите съседите си. Това ще Ви помогне да изградите добри взаимоотношения с тях.

Това са основните моменти и съвети при подготовка на ремонт, на които трябва да обърнете внимание при планирането. Следете нашия блог, защото скоро ще продължим с полезните съвети за Вашите сглобяеми къщи.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg