НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Какво не знаете за сглобяемите къщи?

На българския пазар все повече присъстват дървените сглобяеми къщи. Това дава възможност на купувачите да имат не само по-голям избор, но и алтернатива на монолитното строителство. Въпреки че сглобяемите къщи разполагат с множество предимства, все още има хора, които се колебаят дали те са най-доброто решение за тяхното семейство. 

Ако и Вие не можете да вземете решение, не пропускайте да разгледате нашите статии. В тях, ще откриете подробна информация за предимствата и недостатъците на този тип строителство. 

Днес ще продължим темата, като отново насочим вниманието Ви към нашата работа, а именно-сглобяемите къщи. Нашите специалисти ще отговорят на въпросите, които най-често ни задавате. 

Знаете ли, че…?

Сглобяемите дървени системи са начин на строителство, типичен за северноамериканската домашна архитектура от XIX век. Той е бил наречен: „balloom frame“ и за кратко се развил толкова много, че изобщо не бил засегнат от масовата индустриализация в сектора. 

В Европа този вид строителство се  разработва от началото на XX, първоначално в Германия. Благодарение на развитието на индустрията, в строителството се появяват все по-нови материали и техники. Въпреки това, сглобяемите къщи продължават да се считат за новаторски с високи нива на производителност и много дълъг живот. 

С времето методът на строежа им е толкова усъвършенстван, че добиват все по-голяма популярност и в страните в Европа. Къщите са не само по-достъпни като цена, но и технологията на строеж позволява да бъдат изградени по-бързо. Загубата на време е сведено до минимум, което се харесва на много потребители. 

Освен това, дървените къщи се смятат за  екологично и модерно решение, което оставя по-малък въглероден отпечатък. 

 За съжаление не всичко е толкова просто. За да направите добра инвестиция и да живеете в качествен дом, е важно да се доверите на надеждна компания. Ние от Грудеви имаме дългогодишен опит в строителството на дървени къщи. Разполагаме с екип от висококвалифицирани специалисти, които обръщат внимание на всеки един детайл – от планирането до реализацията на всеки проект. 

Какво не знаете за сглобяемите къщи?

Какви въпроси ни задавате?

За нас, като специалисти, е много важно да помогнем на нашите клиенти да открият пътя към новия си дом. Затова обръщаме специално внимание на Вашите въпроси. 

Какъв е срокът на експлоатация на дървените къщи? 

Дървените конструкции не отстъпват по издръжливост, надеждност и качество на монолитното строителство. Те ще издържат дълги години без да нарушат добрата си визия и конструктивна цялост. 

Съвременните сглобяеми къщи задължително трябва да отговарят на всички български и европейски нормативни актове. За тях са заложени високи стандарти и изисквания за здравина, стабилност и издръжливост.

Затова можем да кажем, че избирайки този вид строителство, Вие правите добра инвестиция. Разбира се, те ще се нуждаят от минимална поддръжка, за да запазят добрия си външен вид. 

Дървото е запалимо. Означава ли, че е по-вероятно дървена къща да изгори?

Дървото, както всеки друг материал, гори при определена температура. Техническите стандарти обаче гласят, че дървените конструкции са пожароустойчиви. Това звучи като парадокс, но не е толкова трудно за разбиране. 

Карбонизираният повърхностен слой, който се създава върху носещите елементи (гредите) по време на пожар, предотвратява по-нататъшно изгаряне. При големи парчета дърво огънят прониква приблизително 2–3 cm дълбочина и по-нататъшното горене се забавя или спира. Причината е, че повърхностният слой става овъглен и предотвратява достъпа на кислород.

При пожар най-опасно за обитателите е запалването на интериора, мебелите, текстила и уредите. Може да се твърди, че дървесината гори по предвидим начин, който може да бъде изчислен и частично управляван. 

Това носи значително предимство при пожарогасене. Всички технически стандарти, прилагани за дървени къщи, са отразени в българското и европейско законодателство.

Съвременните дървени конструкции са с висока огнеустойчивост. Параметрите на всяка дървена сграда трябва да осигуряват достатъчно време за евакуация, което винаги е от порядъка на десетки минути. 

Могат ли дървените къщи да бъдат унищожени от дървеници?

Да, може, ако постройката не е проектирана и изградена правилно. 

Всяка къща, дори и тухлена, с времето се руши и се превръща в руина, ако не се поддържа. Изграждането на модерна дървена къща трябва да бъде направена винаги от професионалисти.

Основната предпоставка са качествени познания и опит както на архитекта, така и на строителната фирма. Приоритет е перфектното овладяване на дизайнерския детайл и познаването на принципите на така наречената „структурна защита на дървото“.

Това предотвратява проникването на влага в конструкцията, а елементите на конструкцията са защитени и от въздушния поток. Дървесината не трябва да се проектира за използване под нивото на земята. По време на строителствототрябва стриктно да се спазват технологичните процеси.

Професионалистите в бранша имат не само опит, но и знания какъв материал да изберат и как да се извърши самия строеж. Освен това ние, от Грудеви, винаги даваме пълни и точни инструкции на нашите клиенти как да се грижат за имота си, за да избегнат такава опасност. 

Може ли къща да изглежда като хижа?

Проектирането на модерна дървена къща винаги зависи от желанията и нуждите на клиента. Въпреки че визията на хижите е отдавна остаряла концепция, ние от Грудеви можем да изготвим индивидуален проект, съобразен с Вашите идеи и желания. 

С това ще завършим тази статия. Надяваме се информацията да Ви е била от полза. Напишете в коментарите Вашите въпроси или се свържете се с нас на телефон:  089 951 3291.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg