НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Оценка на разходите за изграждане

Когато решите да построите сглобяема къща, трябва да имате конкретен план и освен това трябва да имате бюджет за определени строителни аспекти. Така, че да се научите как да изчислите разходите е важна стъпка, когато планирате да построите дома си.

Сега ще говорим за оценка на разходите за сградата. Първоначално трябва да имаме ясна представа, че разходите за изграждане на дървена сглобяема къща се определят от много неща като терен, размер на къщата, форма и т.н. Винаги мислете за тях, когато планирате ново жилищно строителство.

По-долу са съветите, които ви помагат да разберете колко ще ви струва да построите дома си.

1. Парцел

Когато избирате парцел за вашия нов дом е важно да се  съобразите със следното: денивелация на терена-голямата денивелация предвещава и по скъпа основа. Достъп до парцела- дали ще могат големи машини да преминават. Разположение спрямо световните посоки-тази точка определя и самото разположение на къщата ви върху парцела. Тези както и други особености могат да повлияят на разходите за подготовка на обекта и всъщност на разходите за самото строителство.

2. Размер

Ще ви струва повече, за да построите малък дом, отколкото да построите по-голям. Това е така, защото при построяването на по-голяма къща разходите се разпределят върху по-голяма  площ. Същото се отнася и за двуетажните сгради.

3. Форма

Къщите с правоъгълни форми струват по-малко, а тези с повече ъгли  струват повече. Това е именно защото повечето ъгли и допълнителни форми увеличават стойноста на труда и материалите. Респективно и стойността на самия покрив се увеличава.

4. Кухня и баня

Кухните и баните са най-скъпите райони, в един дом. Когато разглеждате други домове, за да изчислите разходите си, уверете се, че къщите, които търсите, имат подобни функции като дома, който си представяте.

5. Изолация

Какви изолации искате да бъдат вложени във вашата сглобяема къща. Това също е много  важен момент при изчисляването на разходите за строителство. Важното е да се избере правилния материал съобразен с местоположението на обекта, с  цел на ползване.

6. Инфлация

Освен намаляването на покупателната ви способност, инфлацията също така увеличава разходите за строителство с около 7% годишно. Когато използвате други домове като еталон за изчислените разходи, уверете се, че домовете са на възраст под шест месеца.

Няма съмнение, че оценяването на разходите Ви за изграждане е много важно и трябва да успеете да познавате всички строителни спецификации при изграждането на вашия дом. Изпробвайте съветите по-горе и ще ви бъде по лесно рано или късно в изграждането на дом.

 

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg