НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Плот от изкуствен камък

Естественият камък е красив и издръжлив, но много скъп. Следователно неговата висококачествена имитация е един удачен вариант за заместването му. Освен това неспециалистът няма да открие визуални разлики между единия и другия. Особено популярни са плотовете от изкуствен камък.

Изкуственият камък е подходящ за плотове в баня и кухня. Външно той не се различава от естествения си аналог, но списъкът с предимства не свършва дотук, можем да допълним и следните:

  • Устойчив на влага. На повърхността има много малко пори; течността не могат да проникнат в материала и да го унищожат;
  • Висока якост. В сравнение със силата на естествения аналог, в някои случаи той е по-добър избор;
  • Устойчивост на екстремни температури и агресивни химикали;
  • Хигиена. Гъби и мухъл много трудно могат да се развият върху гладката му повърхност;
  • Устойчивост на външният вид. При правилно използване той не губи свойствата си и привлекателен външен вид в продължение на десетилетия.

Разгледахме плюсовете, нека преминем към минусите на изкуствения камък, като избор за плота. Те са малко и те не се отнасят за всички видове материали, но се различават за всяка една от разновидностите му:

  • Агломератът не може да бъде възстановен;
  • Акрилът и отлетият мрамор са чувствителни към механични повреди;
  • Отлетият мрамор не понася внезапни промени в температурата;
  • Полиестерният камък има неприятна миризма, която с времето ще избледнее.

Ако плотът е проектиран с нестандартна форма или е по-дълъг от 3 м, най-добре е да го направите от лят мрамор или акрил. Агломератният и полиестерният камък са с ограничени размери и от тях се правят само прави изделия с ясни геометрични форми. От тях можете да сглобите и плотове със сложни конфигурации, но за това трябва да направите фуги. Това значително усложнява инсталацията и увеличава нейната цена.

Плочата от изкуствен камък може да бъде залепена към фундамент, който може да е изработен е от дървени панели, обработени от влага. Акрилът е почти винаги залепен върху подложката. В този случай височината на акрилния слой може да варира от 3 до 14 мм, понякога и повече. Дебелината на каменния лист влияе върху експлоатационните характеристики. Основното е, че основата е здрава и устойчива на влага, а фугата и лепилото е здрав. Единственото, което влияе на височината на акрилния слой, е способността да се шлайфа повърхността. Колкото по-дебел е каменният слой, толкова повече шлайфане може да се направи. Това удължава експлоатационния живот.

Агломератът също е залепен за основа, но по съвсем друга причина. Не може да се възстанови, така че дебелината на горния слой няма значение. Рамката се използва за намаляване на теглото и цената на плочата. За нормална употреба е достатъчна дебелина от 10-15 мм. Такъв плот обаче изглежда твърде тънък и крехък.

Има много цветове, особено за акрилни плотове. Едноцветни, с цветни принтове или имитация на естествен камък. Текстурата също може да бъде различна: матова, полу-гланцова или лъскава повърхност. При избора трябва да се вземе предвид не само дизайна на стаята, но и материала на плота. Така че акрилът лесно се надрасква. Драскотините се виждат ясно на тъмен едноцветен гланц, така че е по-практично да изберете светло матови модели с цветни елементи

Изкуственият камък е практичен, красив и скъп материал. Общата цена ще се състои от цената от 1 м2 и монтажа, която зависи от сложността на плота, който трябва да се изработи.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg