НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Резервно захранване на жилище

Когато планирате електрическото захранване на вашето жилище, имате две възможности да създадете своя собствена напълно автономна система или да се свържете към съществуващата електрическа мрежа. Може да обмислите и оборудване за резервен източник на електроенергия в случай на прекъсвания. То ще осигури работата на отоплителни уреди, бойлер, помпа, хладилник и всички останали консуматори. Но не се използва седмици и месеци, това е временно решение.

В зависимост от това колко дълго е изключена основната електрическа система, трябва да изберете от какво ще се състои вашата резервна верига. Двигателят с вътрешно горене с автоматично стартиране е достатъчен за около 10 часа. Акумулаторен генератор, допълнен от батерии и инвертор, е подходящ в случай на прекъсване на основното захранване за няколко дни подред.

Двигателите и генераторите могат да работят на бензин, природен или втечнен газ и дизелово гориво. Напоследък популярността на слънчевите панели, но тази технология все още рядко се използва в частни жилища, а и цената на такова оборудване е доста висока за сега, да не забравяме и допълнителните административни процедури.

Газогенераторите са по-евтини за използване, предназначени за продължителна работа и по-малко вредни за околната среда. Бензиновите генератори са по-компактни, но не работят толкова дълго, колкото газовите. В допълнение, те ще се нуждаят от охладителна система на въздух или вода. Дизеловият генератор е доста шумен, но може да бъде много мощен и е проектиран за няколко дни безпроблемна работа.

Друг важен момент, който трябва да вземете предвид при закупуване на оборудване, е видът на изходното напрежение. Опитайте се да закупите оборудване със синусоидално (променливо) напрежение, то ще предпази консуматорите Ви от изгаряне поради пренапрежение.

Най-често производителите препоръчват монтажа на резервно захранване да се извършва от специалисти, защото за начинаещ не е лесно да разбере електрониката и може да допусне скъпо струваща грешка. Най-често монтажа се извършва в мазето на къщата или в помощното помещение и ще се пускат кабели към захранващата кутия. Електричеството идва както от резервната система към къщата, така и от основната система към резервната система, например за зареждане на батериите. Този вид захранване се използва за настройване на автоматичния превключвател. Тоест, когато основната система се изключи, системата за архивиране ще сработи без ваша намеса. Следователно, дори и да не сте вкъщи, основното оборудване като хладилник, помпа или бойлер ще работи.

Резервната система, състояща се от батерии и генератор, работи на два етапа. Когато електричеството ви изгасне, уредът започва да получава енергия от батериите. След като се разредят наполовина или повече, в зависимост от конкретната настройка се включва генератора.

Когато основната система започне да работи отново, резервната ще се изключи и батериите ще започнат да се зареждат.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg