НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

САЙДИНГ

В последните години на пазар се появява нова строителна техника за фасади на сгради известна като сайдинг. Неговите изключителни характеристики са екологичност, лесна поддръжка, лесно почистване, богат набор от цветови нюанси и атрактивен външен вид. В същото време се оказва, че техниката за инсталиране е относително лесна. Следователно, интересът ще продължава да расте.

Трябва да се обърне внимание на довършителните работи при използване на сайдинг. Въпреки лекотата на полагане трябва да се извършва в съответствие с предписаната технология.

Завършването с такова решение има много предимства, въпреки че не е много популярно. При правилно изграждане панелите могат да издържат дълго време, като същевременно запазят привлекателен външен вид. Но тези грижи трябва да бъдат систематични.

Преди да отговорите на въпроса, с кой сайдинг е по-добре да се облича дървена сглобяема къща, е необходимо да се разгледат изискванията за материала и не на последно място и бюджетът.

PVC сайдинг

Ако вземем предвид цената и практическото приложение, тогава можем да кажем, че основният избор е винилов сайдинг. Изработен е от поливинилхлорид, който е формован под формата на панели, наречени PVC панели. Тези панели имат персонализирани качествени характеристики, които влияят върху тяхната пластичност по време на разширяването и свиването поради промени в температурата на въздуха. Ако сайдингът има висока пластичност, той може да се разширява и да се свива по-дълго, тъй като температурата се променя. С други думи, пластичността засяга трайността на сайдинга и е признак за качеството на материала. Срокът на експлоатация на висококачествения сайдинг достига 50 години, а елементи с най-нисък индекс на пластичност ще издържат около 7 години.

Дървен сайдинг

Специалистите наричат този тип сайдинг идеално решение за възстановяване на стари къщи, но това не е оптимално. Разбира се, облицовка с дървена обшивка ще даде на къщата богат външен вид и може да се използва широко за много къщи, но това решение е по-скъпо. Такива ремонти не могат да бъдат наречени бюджетни, а инсталацията трябва да бъде поверена на професионалисти. В края на краищата, дървото няма пластичност, а в случай на невъзможност да се покрият всички грешки ще се появят. В този случай, ще бъде жалко да харчите пари за материала и да не получите желания ефект, спестявайки от работата на професионалистите.

Метален сайдинг

Преди да обличате къща с метален сайдинг, трябва да решите точно кои свойства на метала са необходими в конкретен дизайн.

Метален сайдинг е от алуминий, стомана и мед. Съответно, всеки от тези метали има собствено тегло, пластичност, сила и цена. Последното е значително различно от другите видове сайдинг и често се превръща в основен критерий, който определя избора на купувача. Ето защо, без специална нужда, най вече дизайнерско решение, метален сайдинг не е особено популярно решение.

Сайдинг от фибростъкло

Този вид сайдинг се справя отлично с декоративната цел, имитирайки всякакъв дървен материал и цвят от естествени камъни, но същевременно лишен от техните недостатъци. Това решение има относително ниско тегло, не е склонно към разпадане, не е засегнато от насекоми и не изисква поддръжка. Сред неговите предимства са топлинна и звукова защита, висока устойчивост на валежи и влажност, абсолютна екологичност и пожарна безопасност. Друг „плюс“ е неговата устойчивост на температурни промени, а именно не се деформира при нагряване и замразяване. Но цената ще бъде значително по-различна от обичайната цена за винил, тъй като почти винаги събира предимствата на всички видове панели и не съдържа недостатъците, присъщи на други видове.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg