НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Скрит перваз

Всяка сглобяема къща се отличава не само по фасадата, но и по малките довършителни дейности, които й придават характер и индивидуално излъчване. Подовата настилка е задължителен елемент от всеки дом.

При полагането й в сглобяемите къщи трябва да се монтира цокъл. Той придава завършеност между пода и стената. Но не всеки харесва този изпъкнал елемент. В този случай предлагаме на клиентите ни по-дискретно решение. А именно – инсталирането на скрит перваз.

Скритият перваз, подобно на класическия, е проектиран да маскира неестетичната празнина между стенните и подовите настилки. Въпреки това те са много различни един от друг.

Обичайният перваз се закрепя върху стената, докато скритият се монтира заедно с изграждането на стената. Конструктивно панелът от този тип се състои от два елемента: метален профил и декоративна лента. Металният профил е фиксиран към основата на етап на грубо довършване. След това стената се изравнява с гипсокартон или мазилка. В последния случай профилът служи като маяк при измазване. След завършване на стената се поставя и декоративна лента.

Размерите и дизайнът на скрития перваз може да варират леко при различните производители, но дизайнът е еднакъв за всички. Обикновено височината на дъската не надвишава 100 мм. Дизайнът зависи от материала, от който е направена декоративната лента. Най-често това е алуминий или MDF, но има и модели от пластмаса и дърво.

Металният елемент е украсен с прахово боядисване или пластмасово покритие. Цветът и текстурата могат да варират. Первазите от MDF най-често се грундират и са подготвени за боядисване. След монтажа те се боядисват в желанияцвят. Произвеждат се модели, които имитират дърво от различни видове, камък.

Профилите на первазите се различават по форма. Има модели с канали за кабели, в които можете да скриете електрическите проводници. Друг вид скрити первази са предназначени за вграждане в тях на осветление.

Друга разлика между обикновените и скритите подови первази е методът на монтаж. Основната разлика е при горната лента, която се закрепя по различни начини. Може да се фиксира с крепежни елементи или да се залепи със специално трайно лепило. Има самозалепващи се модели. Достатъчно е да премахнете защитното фолио от тях и да ги притиснете към стената.

Какви са предимствата на скритите первази?

• Много добре прикриват технологичните фуги на подови и стенни покрития;
• Голямо разноборазие от дизайни и цветове, което дава възможност за създаване на интересни дизайнерски решения;
• Възможност за организиране на осветление;
• Разположението на первазите в равнината на стената е удобно при подреждането на мебели, които да са прилепени до стената;
• Повърхностите са гладки, без изпъкналости и по-лесно се почистват;
• Наличието на кабелни канали Ви позволява да маскирате проводници за електрическите уреди.

Какви са недостатъците на скритите первази?

• Изисква се много прецизна работа при монтажа на скритите первази. Осигуряването на лентата не е трудно, но се изискватголеми познания при поставяне на скрития профил. В този случай и довършителните дейности на стените изискват специфични знания и умения.Дъските трябва да се поставят на едно и също ниво по периметъра на стаята и да се подравни повърхността на стената с мазилка или гипсокартон;
• Относително високата цена. Тя включва метален профил, декоративна лента и монтаж;
• Необходимостта от специфични умения за завършващата работа, която споменахме, също е допълнителна бариера при избора на скрит перваз.

С това ще приключим тази статия. Надяваме се да Ви е било интересно да научите за това ново решение, с което можете да прикриете празнината между настилката и стената в своята сглобяема къща.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg