НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

саморазливна замазка

За изграждането и основен ремонт на жилище или индустриално и офис пространство, дори на открито, задължително включва много важен и основен етап – пода. Тъй като настилката е изложена на много различни натоварвания, тя трябва да бъде здрава, равномерна и издръжлива. Естетичната страна също е важна, защото подът е онази част от стаята, която хваща окото веднага след влизането. Ето защо е необходимо да го направите красив, спретнат, като подчертавате интериора на стаята и апартамента като цяло

Предимства при използването на саморазливна замазка:

  • обикновено не се нуждаят от „майки“ за изравняване на повърхността (те се използват само в редки случаи);
  • прави повърхността много равномерна и гладка;
  • много рядко се свива и напуква;
  • отнема по-малко време за изсушаване.

За допълнително положително качество може да се счита лекотата на монтаж. Структура, направена от самонивелиращи се смеси не се нуждае от използването на армировка. Въз основа на всички предимства и нарастващата популярност на саморазливната  замазка, определено трябва да обмислите тази опция за подови настилки.

Ще бъде малко по-скъпо, но ще изплати цената със своята издръжливост и здравина. Всички тези положителни качества, предимства на избора и гаранция за дълготрайност от производителя се потвърждават от многобройни отзиви на потребителите. Но те ще бъдат достъпни само ако следвате инструкциите. Изберете правилната и най-подходяща смес за декорация на стаята или външното пространство, спазвайте съотношението при приготвяне на разтвора, направете всичко правилно и спазвайте препоръките и правилата за полагане. Класически по стандартите за подовата настилка е използван евтин минерален под, който се състои от гипс и цимент. Но сега има голямо разнообразие от производители и разновидности на подове, особено довършителни декоративни, заместващи класическите решения. Следователно, всеки може да избере подходящото подово покритие.

Саморазливните мазилки имат и някои недостатъци:

  • Необходимо е да подготвите основата добре и да запечатате всички пукнатини, да премахнете прах, да отстраните отломки, да изсушите добре повърхността;
  • Ако се получи дефект при поставянето поради каквато и да е причина е доста трудно да я коригирате;
  • Цената на този материал е сравнително висока;

Освен това някой пластификаторите, включени в състава, могат да отделят химически съединения, които са доста вредни за човешкото здраве. Ето защо по време на изсушаването на замазката помещението трябва да бъде добре вентилирано. Когато работите, не забравяйте да използвате лични предпазни средства.

Като  вземете предвид описаните до тук положителни страни и недостатъци, имайте предвид и:

  • Обемът на подовото покритие (като се вземат предвид дебелината, дължината, ширината на пода и разликите);
  • Тип покритие (от какво е изградена основата);
  • Влажност на въздуха в стаята.

Смеси за приготвяне на разтвор за саморазливни замазка може да се използва и за груб завършек. Подовите настилки се правят само за изравняване на повърхността преди декоративно довършване. Груба саморазливна замазка е проектирана да играе ролята на подова основа под декоративно покритие – ламинат, паркет, линолеум, плочки, естествен камък, които трябва да се полагат върху равна повърхност. Грубият пълнеж трябва да осигури възможно най-равномерното покритие на пода.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg