НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Съвети при боядисване

Все по-често хората търсят алтернатива на монолитното строителство и го намират в сглобяемите къщи. Изготвянето не проекта и строежа на сглобяемата къща е сама първата стъпка. Следват довършителни работи като боядисването.

С боядисването можете да спестите или да похарчите значителна сума пари. Тук от голямо значение е подхода Ви при подготовката и самата работа.

В тази статия ще Ви представим няколко съвета, с които ще успеете да спестите средства при боядисването.

Направете предварителна проба.

Няма значение дали ще решите да боядисате стените на цялото жилище в бяло или в друг цвят. Важно е винаги да пробвате как ще изглежда предварително.

Препоръчваме Ви и да не тонирате наведнъж целия обем боя в избрания нюанс. Защото има вероятност цветът да изглежда по-тъмен или твърде слаб при определено осветление.

Разликата идва от магазините, където избирате боята. В тях има прекалено мощни лампи, които не могат да се сравнят с осветлението у дома. От значение е и разположението на светлината. Така един и същи цвят може да разглежда по различен начин в жилището.

За да не останете разочаровани от разликата в цвета, Ви съветваме да вземете малка разфасовка боя. Ако при пробата Ви хареса резултата, тогава можете да закупите цялото необходимо количество.

Подгответе повърхността правилно.

Разходът на боя е по-малък, когато боята се нанася върху равна и гладка повърхност. Затова стените трябва да са добре подготвени. Преди да започнете да работите трябва да:

  • премахнете старата мазилка;
  • старателно да почистете мръсотията и остатъците от строителни материали;
  • грундирайте и нанесете нова мазилка;
  • изравните повърхността, защото боята подчертава всички неравности.

Всички това ще Ви помогне да намалите количеството боя, от която се нуждаете.

Изберете един метод за боядисване.

Не нанасяйте хаотично боята. Много хора боядисват ту хоризонтално, ту вертикално. Но така остават небоядисани участъци, за които Ви трябва повече пигмент, за да ги покриете. Освен това, отнема повече време и боя.

Съветваме Ви – изберете един начин на нанасяне и се придържайте към него.

Използвайте специален калкулатор.

Много магазини предлагат различни калкулатори за разход на боя. Те имат сходна функционалност и Ви помагат да разберете колко боя ще Ви е необходима. За целта трябва да знаете вида повърхността, общата ѝ площ в квадратни метри и вида на боята.

След като изберете тези параметри, калкулатора ще Ви даде общото количество, което Ви трябва. Някой калкулатори изчисляват и необходимите допълнителни количества боя.

Използвайте специални инструменти.

От голямо значение при боядисването е и вида на инструментите, които ще ползвате. Например някой валяци поемат повече боя и така влияят на обема, които ще се използва. Валяците с дълъг косъм се считат за по „разточителни“. Те поемат много боя и правят слоя по-дебел, така че консумацията е по-голяма.

Използвайте скъпа боя като акцент.

Ако сте си харесали цвят от скъпа боя, Ви съветваме да я използвате локално. Не е необходимо да покриете с нея всички стени. Може да се ограничите до една стена или да боядисате само част от нея.

По този начин ще спестите от довършителни материали и ще създадете интересен ефект във Вашия интериор. С това ще приключим тази статия. Надяваме се нашите съвети да Ви помогнат да спестите пари и да оптимизирате процеса на боядисването.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg