НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Подготовка на къщата за лятото

Имате къща на село, във вилна зона или ваканционен имот? Живеете там само през лятото и винаги я оставяте спретната през есента? За съжаление, връщането в къщата след зимата е рисковано. Никога не знаете какво ще заварите и дали постройката не е пострадала от зимните опустошения. Затова е много важно да я приведете в ред, преди да се нанесете отново в нея.

Не знаете откъде да започнете? В тази статия ние от Грудеви ще Ви споделим как да подготвите къщата си за лятото.

Щателна проверка.

Необходимо е да се проучи подробно състоянието на къщата и двора, за да се набележат необходимите ремонтни дейности.

Започнете с приземния етаж, ако имате такъв. Има голяма вероятност мазето да е наводнено от топенето на снега, валежи, наводнения или избили подпочвени води. Последствията са неприятни – миризма на влага, поява на гъбички и плесен.

В този случай ще се наложи веднага да използвате дренажна помпа. Ние Ви съветваме да създадете дренажна система. Важно е да НЕ чакате водата да изсъхне, защото в този случай рискът от повреда на основата сериозно се увеличава.

След мазето проверете таванското помещение. Там може да се появят мухъл и гъбички. Съществува риск от разслояване на покрива и навлизане на вода. Затова внимателно проверете всички ъгли и, ако откриете течове, възстановете целостта на покритието възможно най-скоро.

Пуснете тока и водата в къщата.

Важно е да изсушите и проветрите не само мазето и таванското помещение, но и цялата къща. Направете го като отворите всички прозорци и врати. След това  оставете стаите да се проветрят и освежат.

Включете електричество и вода само след проверка на комуникациите. В противен случай е възможно късо съединение или наводняване на помещението.

Почистете къщата.

Основното почистване на къща не се различава от почистването на апартамент. Приложете златното правилозапочнете с почистването на прах, продължете с метла или прахосмукачка и завършете с мокро почистване. Целта е да не се разпространява прах върху току-що избърсания под и мръсотията да не се разнесе из цялата къща.

Преди да отпътувате за къщата се подгответе и вземете консумативи като кофа, парцали, гъби, четки, прахосмукачка и водоструйка. Изберете внимателно подходящи почистващи препарати за под, стъкло, плесени, баня и тоалетна, мебели и други. Не забравяйте и личните предпазни средства – латексови ръкавици и маски. Те са  Ви нужни, защото някои почистващи препарати са летливи и имат токсични изпарения, а пък вдишването на прах е неприятно, дори за хора без алергии.

В допълнение към почистването на повърхностите, обърнете внимание и на ъглите на стаите. Те са удобни места за паяжини и натрупване на мръсотия и прах.

Проверете съдържанието на шкафовете. Има вероятност да сте забравили храна в тях, която да се е развалила, намокрила или плесенясала. Не се страхувайте да я изхвърлите!

Няма да е излишно да обърнете внимание на състоянието на къщата отвън. Ако имате водоструйка, почистете с нея фасадата на къщата. Това не само ще освежи външния й вид, но и ще премахне мръсотията и падналите листа от нея.

Погрижете се за двора.

Дворът и насажденията изискват не по-малко внимание от къщата. Варосайте дърветата и ги обработете срещу вредители. Продължете като отрежете мъртви клони от овощни дървета и изчистите стволовете от старата кора.

Ако сте зазимили насаждения през есента, за да ги спасите от възможни студове, бъдете внимателни. Яркото слънце може да навреди на растения, които са загубили навика си след няколко месеца. Премахвайте защитата постепенно като се водите от времето. Препоръчва се да се направи, когато е облачно.

Добре е да поставите къщичка за птици или поне хранилка. Птиците търсят места, където ще гнездят, а помощта им в борбата с вредителите със сигурност няма да Ви е излишна.

Това са основните неща, на които трябва да наблегнете при почистване и подготовка на къщата си за лятото. Следете нашия блог, защото скоро ще продължим със съветите на нашите експерти.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg