НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Съвети за почистване на жилище по време на карантина

През последната година пандемията с Covid-19 промени изцяло нашето ежедневие и навици. Постави цялата страна под карантина и много хора останаха в неведение какво се случва и как да се справят с тази ситуация. Затова с тази статия искаме да Ви дадем съвети как да почистите жилището си по време на карантина.

Обърнете внимание, че НЕ даваме медицински съвет, диагноза или лечение. При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт.

Когато има пандемия или самите Вие сте в карантина, е важно да почиствате старателно жилището си. За по-добри резултати, следвайте нашите съвети:

Проветрявайте често жилището.

Достатъчно е да отворите прозореца за 10 минути на час, за да освежите въздуха. Това спомага за укрепване на имунната система, темперира тялото и дори освежава интериора.

Почиствайте праха от повърхностите възможно найчесто.

По този начин не само премахвате праха, но и опасни микроорганизми. Ако не искате да станете техен временен дом, почиствайте поне един път на ден с мокър парцал или кърпа за еднократна употреба.

Сменяйте постелките си често.

Ако нормално сменяте спалното си бельо един път на седмица, то по време на карантина Ви съветваме да намалите този интервал поне наполовина. Сменяйте го на всеки 2-3 дни. Така ще премахнете микроорганизмите и вирусите, които са се задържали на текстила. Освен това, ще освежите интериора и ще Ви бъде по-чисто.

Чистете пода на всеки два дни.

Почистването на пода с препарат също си струва да се прави по-често. Ако преди пандемията сте го правили по 1 път на седмица, сега е добра идея да отделите повече време за това. Използвайте почистващи продукти и дезинфектанти, които проникват в дълбочина и премахват всички бактерии и микроорганизми.

Овлажнете въздуха.

Влажният въздух помага да не се пресушава лигавицата, което означава, че се повишават защитните сили на лигавицата на носоглътката. Освен това частиците, които летят във въздуха след намокряне, ще паднат надолу и намаля възможността да ги вдишате случайно.

Почиствайте дрехите и обувките си.

Вирусите могат да влязат в дома ни и чрез дрехите и подметките на нашите обувки.

Затова Ви съветваме да ги почиствате, когато се приберете. Не е нужно да перете обувките си, достатъчно е да се почистят подметките и външните повърхности. За тази цел специалистите съветват да ги третирате с белина или дезинфектант.

Можете да  навлажните парцал с дезинфектант и да го поставите на входа. Тогава определено няма да забравите да избършете обувките си. Дрехите може да сменяте в предверието на жилището си и внимателно да ги поставяте в пералнята.

С това ще завършим тази статия. Надяваме се информацията да Ви е била полезна. И не забравяйте – винаги посещавайте лекар, ако имате съмнение за здравословен проблем.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg