НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Снежни фиксатори за покрив

Монтирането на снежни фиксатори на покрива е задължително, ако имате скатен покрив с наклон над 20° или е изработен от метална конструкция същото време като покритие са избрани метални покриви.

  • Изисквания към системата за задържане на сняг:
  • Тя не трябва да възпрепятстват оттока от покрива на дъждовната вода;
  • Да предотвратяват запушването с паднали листа и други отпадъци и да предизвикат образуване на ледени буци;
  • Необходимо е продуктите да са здраво фиксирани на покрива и да издържат на голям натиск на снежната маса;
  • Монтирането на снежни фиксатори не трябва да влияе на херметичността и дълготрайността на покрива;
  • Желателно е експлоатационният живот на преградите да не е по-малък от този на покрива. Най-добрият вариант е горещо поцинкована стомана, прахово боядисан метал или друго устойчиво на износване полимерно покритие;
  • Устройствата не трябва да развалят външния вид на покрива и фасадите. Те трябва да бъдат или незабележими, или комбинирани в стил и цвят с покрива или други елементи на сградата.

Преди да инсталирате снежните фиксатори на покрива, трябва да се вземете решение за видът основано и на цялостният изглед на покрива.

За покриви, изработени от гъвкави керемиди, ъгловите фиксатори са оптимални те биват линейни и точкови. Първите са ниски прегради с остри върхове, направени чрез щамповане от поцинкована стомана с дебелина от 0,5 до 1 мм. Те се поставят в един или два реда, като се започне почти от самия навес на стрехите.

Такива продукти работят добре само на покриви с наклони до 30 градуса. Също така дължината на ската не трябва да надвишава 5 м . Трябва да се има предвид, че линейните ъглови прегради могат да допринесат за обледеняване на покрива и образуването на големи снежни късове, което означава, че монтирането им е допустимо, само ако носещата конструкцията е предвидена да издържи голям товар. За разлика от линейните, единичните ъгли не образуват плътни бариери, а са вид куки, които задържат снежния слой и го нарязват по време на размразяването, в резултат на това той се плъзга надолу на малки фрагменти, без да причинява вреда. Необходимо е обаче да ги монтирате на два, три или повече реда по цялата площ на склоновете, включително по-близо до билото, в противен случай системата за задържане на сняг може да не работи.

Друг вид са фиксаторите в формата на решетка изградени от фрагменти стоманена мрежа или листова стомана с много отвори, монтирани върху скоби. Те вършат добре работата си, но при обилни снеговалежи и редуващи се размразявания и студове те се запушват напълно с натрупан сняг и лед и се превръщат в непрекъсната бариера, която напълно елиминира снежния поток. В същото време той често се огъва под товар. Решетъчните конструкции са подходящи за не твърде стръмни склонове и райони с малко снежни зими.

Възможно е да се монтират не само снежни фиксатори, но и допълнителни елементи на безопасност на покрива – стълби, пешеходни пътеки, парапети. Такава система ще улесни почистването на комини, поддръжката и ремонта на покрива и оборудването, инсталирани тук антени, вентилационни канали, покривни отдушници, а в допълнение ще осигури безопасна евакуация от сградата при спешни случаи.[/column]

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg