НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Тераса на къща

Най-правилно е да се вземе предвид ориентацията на тераса на етапа на планиране на къщата. Но тя може да бъде изградена и по-късно в случай, че възникне нуждата от допълнително място за семейно хранене, детски игри, градинарство или друга дейност на открито.

Всяко разположение има своите предимства и недостатъци. Например от южната страна ще бъде особено приятно през пролетта и есента. Въпреки че за лятното забавление ще трябва да помислите за естественото или изкуствено засенчване на пространството, което да предпазва от слънчева светлина и топлина. За наслаждаване на сутрешното кафе докато слънцето изгрява, най-добре е да се изгради от източната страна на къщата. Западната ориентация е подходяща за събирания на топли вечери.

За да изберете правилния размер на откритата тераса, важно е да се съсредоточите върху начина на живот и да планирате с мисъл за бъдещето. Тези, които обичат големи шумни събирания или очакват разширяване на семейство, се нуждаят от по-голяма площ. За четиричленно семейство терасата трябва да бъде поне 16 м², докато за комфортното настаняване на шестима души ще са необходими поне 20 м².

През лятото температурата на пода на външната тераса може да надвиши и 40°C. Трябва да издържа на дъждове и влага, а през зимата и на студове. Очевидно материалът, който ще изпълнява функциите на подовото покритие, трябва да отговаря на тези трудни условия. Това са дървени дъски. Обикновено се използва иглолистна дървесина. За да се направи дървото по-устойчиво на атмосферни влияния и влага, то се импрегнира със специални грундове и лакове. На пода се дава лек наклон около един процент. Дъските не се монтират близо, като се оставят технологични фуги.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg