НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Топло-изолация на стени

Изолацията на стените на къщата е доста важен въпрос, който възниква все по-често. Всичко зависи от това къде се намира сградата. Важно е да се изолират стените, защото те представляват почти 50% от топлинните загуби на сградата.

Всички строителни материали, които се използват за изолиране
стените на къщата са  разделени в три
групи. Те се различават по плътност:

  • Ефективни, с плътност не повече от 1450
    kg/m3.
  • Достатъчно ефективни, с плътност не
    повече от 1600 kg/m3.
  • Конвенционални, с по-голяма плътност от
    1600 kg/m3.

Най-голямата ефективност са материали с кухини, чрез които могат да подобрят топлинни характеристики на външните стени. Става дума за минерална вата, която увеличава изолацията с 60% и полистиролна пяна, която увеличава почти 100% намаляването на топло отдаването. Външната страна на стените се измазват, което ще помогне да се избегне продухване.

Що се отнася до металните връзки, най-добре е да ги покриете с битум, цимент или епоксидно лепило, за да избегнете корозия. Ако сградата е голяма, не забравяйте да осигурите хидроизолация и дренаж за кондензат.

Има такова нещо като замръзване на стени. В този случай е необходимо да се изолират стените на къщата отвътре. Най-популярната тук е „топла“ мазилка. Прилага се върху специална гипсова решетка със слой от 3 см. Най-добре е тази процедура да се извършва в цялата стая, за да се избегне появата на влага извън третираната зона.

Трябва да мислите за пароизолация, която няма да позволи на влагата в стаята да попадне върху мазилката. Затопляне на стените на дървена къща също е възможно по различни начини. Минералната вата е най-подходяща. Единственото нещо, на което трябва да обърнете внимание е, че стените на дървената къща са затоплени отвън.

Завършващата мазилка се полага на няколко етапа. Първо трябва да се премахне напълно от стената тапети, боя или мазилка, ако са полагани по рано. След това се прикрепя армираща мрежа. За тази цел често се използва мрежа, състояща се от клетки, чиито размери не превишават 50 mm. Под нея можете да постави ламели с дебелина не повече от 5 мм. Те ще осигурят по-голяма устойчивост на завършващата мазилката.

Възможно е да се подобри изолацията на стените, ако мазилката отгоре е покрита със хидроизолационен слой. Подът и плочата трябва да бъдат защитени от фуги и пукнатини, което ще осигури дълготрайната експлоатация на сградата.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg