НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Защо не се образува мухъл при сглобяемите къщи?

Мухълът е един от най-сериозните проблеми на монолитното строителство. Ежедневно хората се оплакват не само от прекалено влажни стаи, но и от появата на мухъл.

Независимо дали е лято или зима, дейностите у дома могат да доведат до появата на мухъл. Той може да се развие не само по стените и пода, а и по различни вещи като книги, дрехи, играчки и други.

В тази статия ще Ви споделим какво точно представлява мухълът, причините за появата му и защо в сглобяемите къщи той не се образува.

Мухълът е вид гъбичка. Той произвежда спори, които се разпространяват във въздуха. Те са невидими за просто око, но присъстват както на открито, така и на закрито. Тези спори започват да се развиват, когато средата стане влажна и топла. При попадането си на влажна повърхност, те се развиват в мухъл и плесен.

Мухълът може да се образува върху най-различни повърхности като плат, хартия, бетон, пластмаса, стъкло и други.

Основните причина за появата му са две – високо ниво на влажност (повече от 70%) и голяма температурна разлика между вътрешната и външната среда.

Единственият начин да предпазите дома си от мухъл е да контролирате влажността и да инвестирате в добра вентилация на жилището си.

Ако все още не сте открили своя нов дом, ние Ви предлагаме да помислите за сглобяема къща. Особеното при тях е, че са изработени изцяло от дърво. Това е естествен строителен материал, който има отлични топлоизолационни качества. И освен, че спомага за намаляване на топлинните разходи, в къщите изработени от дърво липсва влага.

Причината сглобяемите къщи да се държат чудесно при променлива влажност са специфичните свойства на дървото и гипса. Те изключително лесно абсорбират и отдават влага БЕЗ тя да се кондензира по тях.

Така се предотвратява появата на петна от мухъл в сглобяемите къщи, които са едни от най-големите проблеми на новото строителство.

Искате да научите повече за свойствата на сглобяемите къщи? Свържете се с нас на телефон: 0899513291 и ние ще Ви помогнем да създадете своя нов дом!

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg