НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Аксесоари за окабеляване, които могат да подобрят уюта в дома

Всеки има нужда от пространство, където да се чувства комфортно и спокойно, това намалява нивата на стрес и ви позволява правилно да си почивате и да възстановите силите си. Ето защо домашната среда е толкова важна. Помещенията, в които човек прекарва значителна част от деня, трябва да имат комфортно ниво на осветеност и оптимална температура. А домашното пространство също трябва да може да се адаптира към нуждите на живущите.

Препоръчително е да се предвиди такава възможност още на етапа на подготовка на проекти за жилището или преди ремонт. Към настоящият момент се предлагат много опции за контрол на дома и може да бъде труден избора, не на последно място цената и сигурността са важни фактори. Предлагаме Ви списък от аксесоари за, които ще повишат уюта на вашия дом.

Девиаторен ключ. Заедно с конвенционалните ключове и превключватели могат да бъдат намерени и девиаторни, които съчетават цената, удобството и функционалността. Този вид превключвателите ви позволяват да контролирате осветлението от две места. Това решение може да се използва, например, по стълби или в дълги коридори. Като инсталирате ключове в началото и в края на стълбите, можете да включите осветлението в подножието на стълбите и когато се качите горе, да го изключите. Също така тази опция е удобна за поставяне в спалнята, когато единият превключвател е разположен до вратата, а вторият е до леглото. Това Ви позволява да изключите светлина, без да ставате от леглото.

Димер. Димерите се използват за контрол на количеството светлина в помещението. С това устройство можете да приглушите светлината или да я направите по-ярка. Това прави възможно създаването на уютна обстановка с максимален комфорт и удобство. Обикновено димерите се инсталират в спални и дневни. Те могат да бъдат намерени и в трапезарията за контрол на светлина над масата за хранене. Ротационният димер ви позволява да контролирате работата на лампите с нажежаема жичка и халогенни лампи с мощност от 60 до 800 вата. Стъпковият регулатор позволява на потребителя точно и без резки скокове да избере яркостта на осветлението и лесно да зададе настройките, които харесва. Използвайки димер, можете да постигнете ефекта на плавно увеличаване или намаляване на осветеността, което ще увеличи комфорта при включване и изключване на светлината.

Сензор за движение. Той се използва за автоматично включване на светлината, когато сте близо до нея. Като правило, сензорите за движение се инсталират по пътя към гаража, в коридорите и по стълбите. Тоест в онези помещения, където има малко или никаква естествена светлина и трудно би се открил ключ за включване на светлината. Например, ако носите кутия с неща в гаража, ръцете ви са заети и е неудобно да включите светлината. В основата си тези датчици имат инфрачервен сензор за движение работи по следния начин: когато попаднете в работната зона на сензора, той автоматично ще включи светлината и можете да продължите движението си през вече осветената зона. Масовите сензори за движение има ъгъл на покритие от 150 градуса и разстояние за откриване от 2 до 12 метра. Въз основа на предпочитания Ви можете да регулирате времето на закъснение за изключване на светлината и необходимото ниво на осветеност. Възможно е също така да регулирате чувствителността на датчика, за да предотвратите случайно задействането на сензора.

Управление за ролетните щори. Ролетни щори придобиват все по – голяма популярност за използване в жилищата. Ролетни щори изпълняват едновременно няколко важни и значими функции: защитна, декоративна, топло и звукоизолационна. Ако се притеснявате от възможното проникване на крадци във вашето жилища, ролетни щори могат да се превърнат в допълнителен елемент от системата Ви за сигурност. Ролетни щори могат да се управляват с помощта на задвижване и свързано с него контролно устройство. Съществуват различни варианти за управление на щорите, включително и такива, които могат да се управляват и отдалечено. Оптимално решение между цена и сигурност е механизма за управление на ролетките под формата на блок за управление. Визуално този механизъм е подобен на ключ за лампи, така че е лесно да се впише във всеки интериор. Този механизъм може да се използва и за управление на задвижването за римски щори и завеси, вертикални и хоризонтални щори.

Управление на вентилатора. Правилното функциониране на вентилационната система в жилището е важна част от комфортния престой. Ако вентилацията не е оптимална, стаята бързо става гореща и задушна, там се натрупва влага и се появява неприятна миризма. Най-често инсталирането на принудителна тяга се изисква в банята. Това е така, защото топлината, влагата и липсата на вентилация допринасят за възможността за развитието на мухъл. Механизмът за управление на вентилатора Ви позволява да персонализирате работата на вентилатора според вашите предпочитания. Той има скорости, което позволява да изберете интензивността на оборотите на вентилатора в зависимост от условията и желанието Ви.

Звънец. Съществуват случай при които е желателно поставянето на допълнителен звънец. Това се дължи на факта, че звънеца, разположен на вратата, не винаги се чува на втория етаж на къщата, в гаража, беседката или в задния двор. За да не пропуснете посещението на гостите, можете да инсталирате допълнителни звънци. Съществуват решения, които комбинират действието на звънец и домофон. Можете да инсталирате няколко такива устройства и да ги свържете към външния панел. След това, при натискане на бутон а на звънеца, ще се задейства предупреждение на всички свързани устройства. След това можете да използвате, което от устройствата Ви е удобно за разговори.

Термостат. Ако дори преди няколко години термостатите не бяха широко разпространени, днес те се използват широко в помещения от всякакъв тип. Термостата позволява оптимално регулиране на температурата в помещението. Спомага да се да се компенсират дефицити в отопление. Също така оптимизира и цялостното отопление на жилището. Термостата е проектиран за 230 волта и ви позволява да регулирате температурата от 5 до 30 ° C. Термостатът се доставя с проводник с температурен сензор. Сензорът следи действителната температура и изпраща сигнал до контролния блок за включване, продължаване или изключване на отоплението. Когато температурата падне под зададената стойност, индикаторът на термостата се включва, което е сигнал, че отоплението е започнало.

Тези аксесоари за окабеляване ще направят контрола на атмосферата у дома още по-удобна. Механизмите са безопасни и надеждни, отличават се с функционалност и дълъг експлоатационен живот. Богат асортимент, модерен дизайн и различни цветове, което Ви позволяват да изберете продукт за всеки интериорен стил.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg