НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Боядисване на фасада

Има много видове решения за декорация на фасадата. Изборът на материал, текстура и цвят не е ограничена от нищо друго освен от вашето въображение. И всички съвременни материали за довършителни работи, когато се използват правилно, имат впечатляваща продължителност на живота от 10 години или повече, затова може да искате да актуализирате фасадата, преди тя всъщност да остарее.

Фасадните бои, както и всички други, могат да бъдат разделени в две групи – боя на базата на органични разтворители и водоразтворими бои. Доскоро фасадните бои на основа органични разтворители бяха популярни, тъй като те могат да се използват при температури под нулата и няма опасност, че дъждът ще повреди прясно боядисаната фасада. Обаче сериозен недостатък на тези цветове е ниското им екологично представяне и следователно те отстъпват на екологичните водоразтворими бои. Предимствата на водоразтворимите бои са очевидни – високо качество, икономичност и еколого-съобразност. Модерни водоразтворими бои се делят според вида на свързващото вещество в акрилни (латекс), силикатни, силиконови бои, цимент и вар (минерални бои). Акрилните латексови бои са най-разпространените сред водоразтворимите бои. Фасадните бои върху акрилна основа се нанасят върху повърхността с ролка, четка или пистолет за боя. Когато боята изсъхне, се образува пореста непрозрачна или филмово покритие, което предпазва фасадата от неблагоприятни външни влияния (влага, химически реагенти, ултравиолетови лъчи).

При прилагането на многослойни покрития трябва да се има предвид, че материалите на същия производител, направени на една и съща основа, са идеално комбинирани един с друг – мазилки, шпакловки, грундове, бои. При използването им трябва стриктно да се спазват инструкциите на производителя в някои случаи дори и пропускането на някоя стъпка, като грундирането, може да увеличи значително разходите на процеса. Необходимо е също така да се знае, че препоръчителната технологията за приложение е неразделна част от всеки декоративен материал. За да получите висококачествена декоративна повърхност и гаранция за издръжливост, трябва да имате професионални декоративни умения и внимателно да съблюдавате за спазване на технологията.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg