НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Пътека на двора

Основната функция на пътеката в двора е да свързва отделните и ландшафтни зони, независимо дали става въпрос за кладенец, гараж, барбекю или само простир, то от изключително значение е безпрепятственото му достигане, което налага изграждането на удобна и функционална пътека.

Пътеки в дворове не само улесняват придвижването в градината, но и са важен декоративен елемент.

Най-предпочитаните материали за изграждането на градинската пътека са павета, бетонни плочки, но не забравяйте за традиционните материали като каменни плочи и клинкерни плочи.

Като знаете основните правила за настилката, можете лесно да ги комбинирате и да дадете на Вашата градина уникална индивидуалност.

Цената на настилката се състои от разходи за подготовка и изграждане на основните, състояща се в повечето случаи от инертни материали и върху слой от хидроизолация. Също така се включва и стойността на товаро-разтоварната дейност и транспорта, тъй като в повечето случаи материалите са обемни и с голяма маса. Друго важно перо в цената, освен стойността на избрания материал за декоративната пътека, е трудът за неговото поставяне.

Изборът на материал за настилка не е лесна задача. Трябва да изберете настилката и да разработите схема на оформлението, да изчислите количеството материал. След като сте определили бюджета, е от изключителна важност да презаредите и силите си. Ако не сте сигурни в способностите си, то най-добре е да се доверите на фирма изпълнител. Слабото изграждане на пътека може да доведе до поява на размествания вследствие, на което да се появят „прагове“ или вдлъбвания, които не само не са приятни от естетическа гледна точка, но и могат да причинят наранявания.

В случай, че решите сами да си изградите пътеката, ето няколко съвета от нас:

  • Използвайте материал, който е с правилна правоъгълна форма при първите пътеки – те са по-лесни за полагане;
  • Изберете материал в светлинни тонове, така пътеката ще се вижда по-добре в тъмното;
  • фокусирайте се при избора си на материал с грубо лице, гладка повърхност задържа по-малко мръсотия, но при намокряне или слабо заледяване става твърде хлъзгава и опасна;
  • в случай, че Ви е трудно да изрежете „плочката“ по очертанията то просто го поставете възможно най-близо и запълнете празнината с пясък или чакъл;
  • засадете растителност по протежение на пътеката, така освен естетически ефект пътеката ще стане и по-издържлива на натиск.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg