НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

При проектирането на сглобяемите къщи ние се водим преди всичко от желанията на клиентите. Но понякога техните потребности се променят няколко години, след като проектът е приключил.

Затова в тази статия ще Ви представим предимствата и недостатъците на изграждането на преградни стени от гипсокартон.

Гипсокартонът доби изключително голяма популярност през последните години. Причината е, че е изключително удобен за работа. И може да се използва за зониране и декорация на декоративни елементи в сглобяемите къщи. От него се изработват преградни стени, тавани и различни прегради.Може да се използва и за скриване на комуникации и проводници.

Листовете от гипсокартон са много по-евтин вариант от облицовки от дъски или OSB. Освен това, са със значително по-големи размери. Това означава, че могат да затворят няколко квадратни метра от повърхността без глобки.

Това са само две от най-големите предимства на гипсокартона. Не можем да не споменем и неговите други качества, като:

Водоустойчивост – листовете с надпис GKLV (обикновеноса зелени) имат добра устойчивост на влага. Подходящи са за използване в кухнята, банята и всяко помещение, в което има голяма влага.

Огнеустойчивост – гипсокартонът с маркировка GKLO притежава това качество. Те могат да се използват за финалното изграждане на отопление в жилището.

Добър изолатор – листовете с маркировка GCR имат добри изолиращи качества. Имат по-ниска топлопроводимост от  материали като експандиран полистирол и минерална вата. Могат да се монтират близо до отоплителни устройства, защото не се влияят от високите температури.

Повишена гъвкавост – това качество е отличително за листовете с маркировка GKL. Те могат да се използват за формиране на различни форми като арки и при проектирането на окачени тавани. Имат добър външен вид и се работи лесно с тях.

Следва да споменем и недостатъците на гипсокартона. А те са:

Намалена устойчивост на натиск – това е основният минус на материала. По време на транспортиране и монтаж плочите често се рушат или чупят. На стените изградени от гипсокартон не могат да се закачат тежести. Преди това е необходимо да укрепите конструкцията с двойни листове или да поставите рамката от метален профил.

Занижена шумоизолация – спрямо другите решения, гипсокартонът няма допълнителни звукопоглъщащи качества. За тази цел той трябва да се използва в комбинация с други материали.

Със сигурност можем да кажем, че този материал е добър избор, когато искате да направите нещо сами или да се доверите на професионалист. Нашият съвет – първо изберете дизайна – ниша, арка, шкаф, стена и други.

Не бива да отхвърляте и интересни идеи като стена от гипсокартон, която да бъде разделена със стъкло. Този вариант е подходящ, ако искате да използвате един прозорец за двете части на стаята и да гарантирате, че естествена светлина прониква и в двете. С това  ще приключим тази статия и ще оставим на Вас да прецените дали ще се доверите на гипсокартона. Следете нашия блог, защото скоро ще Ви споделим още интересни теми от света на строителството.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

19 − eleven =

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg