НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Предимства и недостатъци при изграждане на преградни стени от гипскартон

При проектирането на сглобяемите къщи ние се водим преди всичко от желанията на клиентите. Но понякога техните потребности се променят няколко години, след като проектът е приключил.

Затова в тази статия ще Ви представим предимствата и недостатъците на изграждането на преградни стени от гипсокартон.

Гипсокартонът доби изключително голяма популярност през последните години. Причината е, че е изключително удобен за работа. И може да се използва за зониране и декорация на декоративни елементи в сглобяемите къщи. От него се изработват преградни стени, тавани и различни прегради.Може да се използва и за скриване на комуникации и проводници.

Листовете от гипсокартон са много по-евтин вариант от облицовки от дъски или OSB. Освен това, са със значително по-големи размери. Това означава, че могат да затворят няколко квадратни метра от повърхността без глобки.

Това са само две от най-големите предимства на гипсокартона. Не можем да не споменем и неговите други качества, като:

Водоустойчивост – листовете с надпис GKLV (обикновеноса зелени) имат добра устойчивост на влага. Подходящи са за използване в кухнята, банята и всяко помещение, в което има голяма влага.

Огнеустойчивост – гипсокартонът с маркировка GKLO притежава това качество. Те могат да се използват за финалното изграждане на отопление в жилището.

Добър изолатор – листовете с маркировка GCR имат добри изолиращи качества. Имат по-ниска топлопроводимост от  материали като експандиран полистирол и минерална вата. Могат да се монтират близо до отоплителни устройства, защото не се влияят от високите температури.

Повишена гъвкавост – това качество е отличително за листовете с маркировка GKL. Те могат да се използват за формиране на различни форми като арки и при проектирането на окачени тавани. Имат добър външен вид и се работи лесно с тях.

Следва да споменем и недостатъците на гипсокартона. А те са:

Намалена устойчивост на натиск – това е основният минус на материала. По време на транспортиране и монтаж плочите често се рушат или чупят. На стените изградени от гипсокартон не могат да се закачат тежести. Преди това е необходимо да укрепите конструкцията с двойни листове или да поставите рамката от метален профил.

Занижена шумоизолация – спрямо другите решения, гипсокартонът няма допълнителни звукопоглъщащи качества. За тази цел той трябва да се използва в комбинация с други материали.

Със сигурност можем да кажем, че този материал е добър избор, когато искате да направите нещо сами или да се доверите на професионалист. Нашият съвет – първо изберете дизайна – ниша, арка, шкаф, стена и други.

Не бива да отхвърляте и интересни идеи като стена от гипсокартон, която да бъде разделена със стъкло. Този вариант е подходящ, ако искате да използвате един прозорец за двете части на стаята и да гарантирате, че естествена светлина прониква и в двете. С това  ще приключим тази статия и ще оставим на Вас да прецените дали ще се доверите на гипсокартона. Следете нашия блог, защото скоро ще Ви споделим още интересни теми от света на строителството.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg