НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

ПВЦ прозорци

Никой не се съмнява, че висококачествените прозоречни системи от последно поколение, монтирани в сглобяемите къщи, отговарят на най-строгите изисквания и са в състояние да обслужват собствениците си в продължение на десетилетия.

Стъклопакет

Стъклопакетът представлява „пластове“, в който стъклените слоеве се редуват с въздушните камери. Обединяващият елемент е разстояние от рамката, изработена от обемно перфориран алуминиев профил. Термичните и звукоизолационни свойства на стандартен прозорец с двоен стъклопакет зависи пряко от дебелината и броя на камерите. Предлагат се едно- и двукамерни прозорци с двоен стъклопакет. Съществуват и тройни стъклопакети, но трябва да се има предвид, че увеличаването на броя на стъклените пластове води до утежняване на прозрачни елементи и натоварването на конструкцията на прозореца.

Камери

Когато говорим за три, четири или петкамерен профил, всъщност не е броят на вградените в него стъкла. Ако погледнете напречното сечение на профила на прозореца, ще видите дупки. Това е камерата. Така че, пластмасовият профил на прозореца е кухо, разделен на отделения – камери. Всяка камера има своя собствена функционална цел: една е предназначена да увеличи твърдостта, другата е за дренаж, третата е за фиксиране на конструкцията и други. Във всеки профил има и една централна камера, чиято роля е да укрепва армировка, която осигурява структурата на прозореца с деформационна стабилност и якост.

Обикновено разговорът за избор на прозорци се свеждат до избора на един или друг системен профил или, по-правилно, на определена марка. В действителност това е само върхът на голям айсберг. В края на краищата при производството на прозорец работи цялата армия от експерти: от инженерите и мениджърите формализирайки и изчислявайки поръчката, до специалистите инсталиращи прозорец. И за да получите достоен резултат, клиентът трябва активно да участва в процеса: проучване, анализ, регулиране, контрол.

В името на справедливостта, да кажем, че трябва да започнем с избора на профилна система. Тук е необходимо да се вземат предвид два най-важни фактора: режимът на температурата и влажността на помещението и вида на външната стена на къщата. Ако планирате да инсталирате малък прозорец в необитаема стая, можете да поръчате продукт от трикамерен системен профил с дълбочина на монтаж 60 мм. Можете да рискувате и да слагате такива прозорци в цялата къща. Но тогава трябва да сте подготвени за това, че един ден в студените зимни дни прозорците може и да се заскрежат и замръзнат.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg