НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Видове изолации

Чрез използването на ефективна изолация, Вие може да намалите дебелината на стената. И да икономисвате от сметката за отопление и охлаждане в жилището. Когато се спомене изолация на жилище в повечето случаи хората се замислят за външна изолация, като стиропор или фибран. Но тези материали се използват основно за външна изолация на вече изградени сгради. В случай, че се изгражда нова сграда най-добрият вариант е външната изолация да се комбинира в стените.
Асортиментът от топлоизолационни материали е широк.

Минералната топлоизолация включва каменна минерална и стъклена вата. Полимерните продукти са пенополиуретан и полистирен. Съществуват и топлоизолации на базата на естествени суровини, но те засега са по-рядко застъпени в масовото производство и предлагане на пазара. Топлоизолацията на покриви и стени обикновено е под формата плочи или рула за хоризонтално или вертикално инсталиране.
Разликата в характеристиките на производствените технологии и суровини, формати (рогозки, плочи) и размери, допълнителни свойства, които улесняват монтажа.
Доскоро този вид изолации бяха трудни за използване, сега такива проблеми не трябва да възникват. Изборът на конкретна изолация е улеснен и зависи единствено от средствата за изграждане и формата на конструкцията.

Каменна вата

Каменната вата се произвежда от вулканични скали. Камъните се разтопяват, превръщат се в влакна, от които се образува топлоизолацията. По същество това е солидна, несвиваема плоча, устойчива на механично напрежение. Животът на каменната вата е 50-100 години. Важни характеристики на продукта включват негоримост и устойчивост на биологични ефекти.

Стъклена вата

Произвежда се от смес на кварцов пясък, варовик и сода. Преплетените стъклени влакна, които са един от най-добрия материал, характеризиращ се с висока способност за топлоизолиране и добра еластичност. Стъклената вата в опаковката е компресирана 4-6 пъти – така тя е удобна за транспортиране. Когато опаковката се отвори, материалът се разширява и бързо поема оригиналната форма. Изолация се използва само в ненатоварени конструкции на стени и прегради, наклонени покриви и подове.

Пенопласт

Топлоизолацията на пенополистирол и пенополиуретан – газообразни полимери – е продукт на химическия синтез и по свойства е много различен от минерала. Той е в състояние да издържа на механично натоварване, влага и влажност. Стойността на коефициента на топлопроводимост започва от 0.027 W / m · K, което показва отлична топлоизолация. Но има значителен недостатък: при запалване материалът отделя токсични газове, които са смъртоносни за хората, особено в затворени пространства. Така че използването на пенопласти като топлоизолация предполага строго спазване на правилата за пожарна безопасност.

Пенопропиленова изолация

Пяната от полиетилен се отнася и до газообразни полимери, но се различава в свойствата си от полистирол и пенополиуретан. При топлоизолационните свойства те са малко по-ниски от тях (коефициентът на топлопроводимост е от порядъка на 0,035 W / mK), но е по-екологичен.
Този вид изолация също е запалима, но продуктите от нейното изгаряне са по-малко опасни за човешкото здраве. Подходящ е за топлоизолация на помещения отвътре, като шумо- и топлоизолационни субстрати, както и за техническа топлоизолация. Характеризира с висока пара, хидро- и топлоизолационна способност, еластичност

Естествени изолации

Привържениците на всички естествени изолации могат да бъдат посъветвани за специална изолация – еко материали на базата на целулозни влакна, торф, както и пресована тръстика и корк. Всеки от природните продукти има свои свойства и приложни характеристики. Асортиментът е доста тесен и често не се представя на масовия потребител. Коефициентът на топлопроводимост в тази група варира от 0,04 W / m·K в корковата изолация до 0,07 W / m·K в торфени блокове.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg