НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Съвети при планиране на ремонт

В тази статия ще разгледаме от кои решения специалистите не препоръчват да спестявате, така че ремонта да издържи по-дълго от планираното. Ще разгледаме и елементите от ремонта, за които спокойно можете да изберете бюджетни решения.

Качествено основно покритие

Често се обръща малко внимание на този елемент. Особено, ако жилището се реновира или е ново изградено. Мнозина, с цел икономия спестяват от грубите покрития и ги оставят такива, каквато са изградена към момента. Това своя страна води до недостатъци във финия завършек и по този начин до видими несъвършенства в завършващото покритие.

Работата на строителите

Спестяването на услугите на строителния екип почти винаги води до факта, че ще се появят недостатъци при ремонта. Ако решите да направите нещо със собствените си ръце, особено ако не сте правили такава дейност до момента, бъдете готови, че може да не се окаже перфектно. Това е цената на спестяването.

Комуникациите в жилището

Едно от най-важните неща, от които не може да бъдат спестено, са тези, които са скрити в стените. А именно, лошо изградената електропреносната мрежа. Тя може да доведе до късо съединение и пожар. А лошо подбраните водопроводни тръби, могат да доведат до наводняване на апартамента.

Съвети при планиране на ремонт – Грудеви

Вентилация и климатизация

Системата за вентилация и климатизация е също толкова важна, колкото и носещата конструкция на жилището. От тази система зависи качеството на живот и дълголетието на интериора. Например, ако вентилацията в банята работи зле, рано или късно ще се наложи да се борите с мухъл.

Кранове и смесители

Често този детайл се пренебрегва и се опитва да спести от него. Въпреки че течащия кран само на пръв поглед е незначителен недостатък. В този случай, това може да доведе до голяма повреда и спешен ремонт.

Подови настилки

Естественият материал с текстура на дърво създава чувство за уют в жилището и спомага за подобряване енергийната му пасивност.

Има и някои елементи на ремонта, за които могат да се изберат и бюджетни решения.

Первази

Съветваме Ви да не се замисляте за пластмасови первази. Те са най-бюджетните на пазара, но изглеждат неестетично и далеч от качеството, което ще очаквате.  Може да се насочите към первази, изработени от композит или дуропласт. Те се отличават с добрата си цена и устойчивостта си при удар. Освен това Ви дават възможност да ги боядисате с обикновена боя за стени.

Плочки

Днес това е материал, от който наистина можете да спестите. В бюджетните проекти може да се експериментира с оформлението, формата и цветовете на плочките. При промяна на реденето на плочки от хоризонтално към полагане на 45 градуса се постига ефектно решение. А за завършване на стената от плочки може да се използва метален профил.

Осветителни тела

Можете да спестите от осветление като изберете бюджетни марки осветителните тела. А когато искате да освежите апартамента си, можете просто да ги замените. Важно е обаче да обърнете внимание на това колко електричество консумира определен елемент.

С това ще завършим тази статия. Надяваме се да сме помогнали да вземете правилните решения, когато се нанасяте в ново жилище или ремонтирате старото си.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg