НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Съвети за монтаж на мивка

 

Съвети за монтаж на мивка

Банята е едно от най-важните помещения във всяка сглобяема къща. Нейният дизайн се усложнява от повишаването на функционалността и размера на помещението. Следователно, тя трябва да бъде обзаведена, така че да е удобна и безопасна за използване.

В тази статия няма да Ви споделим какви са ергономичните стандарти и на каква височина трябва да се монтира мивката.

Има няколко начина за инсталиране на мивката – да се вгради на плот, да се окачи на стена, да се постави на стойка или пиедестал. Във всеки случай, разстоянието от горната част на умивалника до пода трябва да бъде приблизително едно и също. По този начин се осигурява удобно използване на мивката.

Стандартите за височината на мивката се определят от средна стойност. Тя е получена въз основа на средния ръст на човек. Така средната височина е между 0.8 и 1.02 метра за възрастен човек.

Решението на каква височина да се монтира умивалника трябва да се реши на етапа на проектиране на сглобяемата къща. От неговото местоположение, се определя и изграждането на водопроводната мрежа. Освен това, по този начин ще си спестите допълнителните ремонтни дейности. И ще можете да поставите цялото оборудване в мокрото помещение бързо и лесно.

Разработени са и специални стандарти за деца въз основа на възрастта:
– 3-4 години – препоръчителното разстояние от пода е 0,4 м.
– 4-7 години – 0,5 м.
– 7-10 години – 0,55-0,6 м.
– 11-16 години – 0,65-0,85 м.

Използват се там, където е монтирана мивка за деца. Например в отделна детска баня или ако в банята има два умивалника. Стандартите са разработени на базата на ергономични изследвания.

Избирайки нова мивка в магазина, трябва точно да изчислите размерите ѝ в сглобена форма. Тази препоръка не се отнася единствено за окачените смесители. Тъй като те могат да бъдат фиксирани на всякакво ниво. Не забравяйте да вземете в предвид и сифона. Защото е възможно с него да се измести умивалника с няколко сантиметра.

Съветваме Ви, когато избирате обзавеждане за своята баня да внимавате много с размерите. Защото може сглобяемата конструкция на мивката да се окаже по-висока или ниска от необходимото.

По същия начин се избира и конзолата под умивалника. Невъзможно е да премахнете излишната дължина на тези части. Препоръчително е да изберете комплекта като изчислите нивото на неговата инсталация.

С това ще приключим тази статия. Надяваме се да сме научили нещо полезно за проектирането на банята на сглобяемите къщи.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg