НАПРАВЕТЕ СЕГА?
ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА

ЗА ВРЪЗКА С НАС:
0899 51 32 91

Течни тапети

 

Течни тапети

Строежът на сглобяемата къща е само първата част към осъществяването на Вашата мечта за идеалния дом. Следва работата върху вътрешното пространство и довършителните работи.

В тази статия ще Ви представим една интересна мазилка, с която могат да се направят интересни акценти и необичайни дизайни на пространството.

Течните тапети са вид декоративна мазилка, която набира популярност в интериорния дизайн и ремонтните дейности. Основата им е направена от фибри от коприна или целулоза, която е продукт при обработката на дървесина. За техния красив дизайн, производителите добавят различни оцветители и декоративни елементи като брокат. Третият задължителен компонент е лепилото, което е необходимо да свържи всички елементи заедно. Крайният резултат е много подобен на тапет с високо качество. Точно и затова тези декоративни мазилки се наричат „течни тапети”.

Най-голямото предимство на течните тапети е, че могат да бъдат нанесени върху почти всякакви повърхности. Тук формата на съответните повърхности няма значение. И те могат да бъдат използвани и върху такива с необичайни форми.

Разбира се, като всеки материал и течните тапети имат своите недостатъци. Например материалът е доста скъп и изисква повърхността да бъде внимателно подготвена. Затова ще трябва да отделите повече ресурси за грунд и мазилка. НЕ трябва повърхностният слой да е релефен или с лошо обработена основа. Защото с времето бързо ще се появят износвания.

За да може сместа да се постави еднакво и красиво, е важно да се постигне равномерна повърхност с еднородна на цвят основа. Тя не трябва да има неравенства по-дълбоки от 2 мм или други дефекти.

При подготовката за работа с течни тапети е желателно да започнете подготовката от по-рано. Обикновено са нужни около 6-12 часа, за да са готови за работа.

Пакетът, който сте закупили, най-вероятно е състав от три компонента: основни влакна, направени от целулоза или коприна, декорация и сухо лепило. Тези съставки могат да бъдат опаковани в една или няколко опаковки.

Ако са опаковани в различни опаковки, трябва сами да смесите съдържанието. За целта вземете кофа или друг съд и смесете основата с лепилото. Опитайте се да не създавате бучки. Добавете и декоративните пълнители – брокат, цветни пигменти и други. След това добавете и вода. Разбърквайте до постигане на хомогенна смес.

Ако сте закупили пакет с вече смесени сухи съставки, то трябва да го смесите с вода и да се уверите, че няма останали бучки в него.

При нанасяне, на течните тапети, трябва да се обработи на веднъж цялата стена или стая. Това зависи от скоростта на Вашата работа. Възможно да си проличат преходите между отделните обработвания.

С това ще приключим тази статия. Надяваме се да Ви е било интересно да научите нещо нова за тази атрактивна декоративна мазилка.

Научи повече за: дървени сглобяеми къщи Бургас

ГРУДЕВИ ЕООД © 2022 | Всички права запазени
ДИЗАЙН И SEO от Optimiziraime.bg